Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ήρθε και αυτό: Μέλι που δεν προέρχεται από μέλισσες!

ΑρχικήΝέαΉρθε και αυτό: Μέλι που δεν προέρχεται από μέλισσες!
spot_img

Η παρουσίαση του νέου προϊόντος έγινε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας, κάτι καθόλου τυχαίο, αφού έχει σκοπό να τις προστατεύσει και να τις… ξεκουράσει.

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μελισσών στις 20 Μαΐου, η MeliBio, η πρώτη νεοσύστατη επιχείρηση στον κόσμο που κατασκευάζει μέλι χωρίς τη χρήση μελισσών, συνεργάστηκε με το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Eleven Madison Park, για να το σερβίρει σε ένα διακεκριμένο πλήθος επενδυτών, δημιουργών και ηγετών, καθώς και στην κυβέρνηση.

Μια λιχουδιά… υψηλού επιπέδου

Η αποκλειστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο παγκοσμίου φήμης εστιατόριο NYC του Eleven Madison Park, όπου 24 προσκεκλημένοι φιλοξενήθηκαν σε μια δεξίωση κοκτέιλ και ένα γεύμα τεσσάρων πιάτων με το βραβευμένο “μέλι χωρίς μέλισσες” της εταιρείας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2020 από τους Darko Mandich και Aaron Schaller, PhD., και συνδυάζει τη ζύμωση ακριβείας με την επιστήμη των φυτών για να δημιουργήσει ένα προϊόν πανομοιότυπο στη γεύση και τη συνεκτικότητα με το πραγματικό μέλι. Το Μάρτιο, η εταιρεία ολοκλήρωσε κύκλο χρηματοδότηση ύψους 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων για να ξεκινήσει την εμπορευματοποίηση των προϊόντων της.

Βοηθώντας τις μέλισσες να ανακάμψουν

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προϊόντα της χρησιμεύουν σε κρίσιμο ρόλο βοηθώντας στην αποσυμπίεση των αυτοχθόνων και άγριων πληθυσμών των μέλισσων, των οποίων ο αριθμός έχει αποδεκατιστεί έως και 90% τα τελευταία χρόνια. Η παγκόσμια βιομηχανία μελιού είναι πλέον ευάλωτη στις διακυμάνσεις των τιμών, στις χαμηλότερες αποδόσεις και στη συρρίκνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Προσφέροντας καινοτόμο μέλι χωρίς μέλισσες που δεν ανταγωνίζεται τους πληθυσμούς άγριων μελισσών, το MeliBio λέει ότι μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της βιοποικιλότητας, παρέχοντας με αξιόπιστο τρόπο στην παγκόσμια βιομηχανία μελιού ένα ποιοτικό προϊόν.

“Η Παγκόσμια Ημέρα Των Μελισσών είναι η τέλεια ευκαιρία να αναλογιστούμε τη σημασία των μελισσών για την επιβίωση των ανθρώπων και ολόκληρης της Γης.», δήλωσε στο vegconomist ο Darko Mandich, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της MeliBio.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο