Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καφέ βούτυρο: Η τάση του 2025 που θα λιώνει στο στόμα σας

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΚαφέ βούτυρο: Η τάση του 2025 που θα λιώνει στο στόμα σας
spot_img

Tο παλιό κόλπο των σεφ είναι τώρα στη μόδα.

Τις περισσότερες φορές, το να καίτε το φαγητό σας θεωρείται κακό πράγμα, ωστόσο, το καφέ βούτυρο αποτελεί μια ευχάριστη γευστική εξαίρεση.

- Advertisement -

Αν και οι σεφ γνωρίζουν έντονα τη μαγεία του εδώ και αρκετό καιρό, έχει γίνει μια τάση γεύσης που είναι πιθανό να συνεχίσει να κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με τους ειδικούς στα γαλακτοκομικά της Edlong, οι οποίοι ονόμασαν το καφέ βούτυρο την υπ’ αριθμόν ένα τάση που πρέπει να παρακολουθήσετε στην έκθεση τους, Top 10 Dairy Flavor Profiles for 2025.

Γνωστό και ως beurre noisette, το οποίο μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «βούτυρο φουντουκιού» στα γαλλικά, το καφέ βούτυρο αποτελεί βασικό συστατικό της κλασικής γαλλικής κουζίνας εδώ και αιώνες, ενώ τελικά μπήκε στα βρετανικά και αμερικανικά βιβλία μαγειρικής τον 20ό αιώνα.

Εκτός του ότι προσθέτει βάθος και πολυπλοκότητα τόσο στα γλυκά όσο και στα αλμυρά πιάτα, το καφέ βούτυρο είναι επίσης απίστευτα προσιτό και απλό στην παρασκευή του, καθιστώντας το μια ελκυστική στρατηγική για τα εστιατόρια που στοχεύουν να ανανεώσουν το μενού τους χωρίς να αυξήσουν το κόστος των τροφίμων και της εργασίας τους.

Όταν το βούτυρο λιώνει σε χαμηλή φωτιά, το νερό μαγειρεύεται και τα στερεά του γάλακτος καραμελοποιούνται, αφήνοντας ένα γκουρμέ συστατικό με πλούσια, εξαιρετικά συμπυκνωμένη γεύση και χρυσοκάστανη απόχρωση.

Αν και το καφέ βούτυρο δεν συνδέεται με μια συγκεκριμένη εποχή, οι καρυδένιες, καβουρδισμένες νότες του ταιριάζουν καλά με τις φθινοπωρινές και χειμερινές γεύσεις, καθώς και με πολλά φαγητά άνεσης – και οι νεότερες γενιές αποκτούν εμμονή με αυτό.

Στην πραγματικότητα, δημιούργησε αρκετό θόρυβο στο TikTok τον Αύγουστο, αφού αυτή η λαμπρή κριτική του Brown Butter Cookie Latte της Whole Foods από τον @foodwithdemetrius έγινε viral: «Δεν ξέρω τι έβαλαν τα Whole Foods σε αυτό το παγωμένο Brown Butter Cookie Latte, αλλά ό,τι κι αν είναι, πρέπει να το έχουν όλο το χρόνο».

Ενώ η εποχική επιλογή δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για τους οπαδούς του καφέ βουτύρου να πάρουν τη δόση τους, συμπεριλαμβανομένου αυτού του σιροπιού Monin Brown Butter που είναι ιδανικό για τους baristas στο σπίτι, καθώς και αυτά τα Brown Butter Sea Salt Shortbread Cookies από την Brown Butter Cookie Company.

Και για όλους τους οικιακούς μάγειρες με σφιχτά χρονοδιαγράμματα, η McCormick προσφέρει ένα καρύκευμα με φυσικό άρωμα καφέ βούτυρο και η Black & Bolyard φτιάχνει έτοιμο προς χρήση καφέ βούτυρο σε τρεις γεύσεις: Μπράβο, αλατισμένο μέλι και μαύρη τρούφα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα