Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Μανιτάρι με γεύση… κοτόπουλο!

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΚαινοτομία: Μανιτάρι με γεύση... κοτόπουλο!
spot_img

Το μανιτάρι παράγεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με προηγμένη μυκητολογία.

Καθώς οι καταναλωτές αναζητούν όλο και λιγότερο εναλλακτικές λύσεις επεξεργασμένου κρέατος, πολλές εταιρείες στρέφονται στα μανιτάρια λόγω της φυσικής κρεατικής υφής τους. Η Thallus Foods με έδρα το Λος Άντζελες, κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση, ανακοίνωσε ότι εργάζεται για να αντικαταστήσει τα πουλερικά με ένα μανιτάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που «έχει ακριβώς τη γεύση του κοτόπουλου». Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι ο πρώτος εμπορικός καλλιεργητής εσωτερικού χώρου του μύκητα, κοινώς γνωστός ως Chicken of the Woods.

Το μανιτάρι θα μπορούσε να προσφέρει μια 100% ολική επιλογή πρωτεΐνης στο κέντρο του πιάτου, συμβάλλοντας στη διατροφή του κόσμου πιο βιώσιμα. Η Thallus Foods θα προμηθεύσει το προϊόν σε εταιρείες σετ γευμάτων, εστιατόρια, διανομείς, πανεπιστήμια και άλλα.

«Στην Thallus Foods, το ζωικό κοτόπουλο ανήκει στο παρελθόν», λέει η εταιρεία στον ιστότοπό της. «Η δέσμευσή μας είναι να ξεπεράσουμε τα όρια, αγκαλιάζοντας το μέλλον της γεωργίας ελεγχόμενου περιβάλλοντος με προηγμένη μυκητολογία». «Το όραμά μας είναι να μεταμορφώσουμε τη γεωργία και να θρέψουμε τον κόσμο με πιο βιώσιμο και ανθρώπινο τρόπο», δήλωσε η Jane Lim, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Thallus Foods, στο LinkedIn. «Είμαι εδώ και καιρό παθιασμένη με τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος και ανυπομονώ να παρέχω μια απίστευτη εναλλακτική επιλογή που είναι 100% ολική τροφή. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που ξεκινάω αυτό το ταξίδι με την εκπληκτική μου ομάδα».

Πληροφορίες από vegconomist

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο