Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Μη τρόφιμα από ξύλο βοηθούν στην απώλεια βάρους!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία: Μη τρόφιμα από ξύλο βοηθούν στην απώλεια βάρους!
spot_img

cibum team

Ο καθηγητής μηχανικής τροφίμων Fanbin Kong, ερευνά τις διαδικασίες πέψης του ανθρώπου με πολυεπιστημονική συνεργασία και  αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη του τρόπου με τον οποίο το σώμα μας επεξεργάζεται τα τρόφιμα που τρώμε. Μέσα από την τρέχουσα έρευνά του, ο Κονγκ αποκτά ιδέες για το πώς ορισμένα μη τρόφιμα υλικά μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

«Με την υποστήριξη δύο επιχορηγήσεων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, η ομάδα μου χρησιμοποίησε αυτά τα μοντέλα για να μελετήσει πώς η νανοκυτταρίνη, ένα νέο νανοϋλικό που παράγεται από πολτό ξύλου, μεταμορφώνεται στο γαστρεντερικό σωλήνα του ανθρώπου και επηρεάζει την πέψη των τροφίμων», είπε ο Κονγκ.

Τα πρώτα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι κάποια νανοκυτταρίνη μπορεί να δημιουργήσει μια ουσία που μοιάζει με γέλη στο στομάχι που επιβραδύνει την πέψη άλλων τροφών, κάνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η δεύτερη φάση αυτής της έρευνας, η οποία περιλαμβάνει μελέτες σχετικά με την τοξικότητα της νανοκυτταρίνης ως πρόσθετο τροφίμων, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ο Kong συνεργάζεται με τον Tai Guo, μέλος ΔΕΠ στο Κολλέγιο Κτηνιατρικής του UGA και τον Alexander Stelzleni στο Τμήμα Επιστήμης των Ζώων και Γάλακτος στο Κολλέγιο Γεωργικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών για να πραγματοποιήσει αυτές τις μελέτες.

Ο Κονγκ σπούδασε μηχανική περιβάλλοντος νωρίς στην ακαδημαϊκή του καριέρα, κερδίζοντας το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Tianjin και το μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Tsinghua, αμφότερα στην πατρίδα του την Κίνα. Οι εργασίες του Κονγκ στην Tianjin και το Πεκίνο επικεντρώθηκαν στην επεξεργασία λυμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου που σχεδιάστηκε για την ανάκτηση θρεπτικών συστατικών από τα λύματα επεξεργασίας σόγιας μέσω φιλτραρίσματος. Ο Κονγκ στη συνέχεια μετακόμισε στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακό στην επιστήμη των τροφίμων στο κρατικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα και αργότερα έκανε διδακτορικό στη μηχανική τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Αφού ολοκλήρωσε το διδακτορικό του, ο Κονγκ προχώρησε στην ολοκλήρωση της μεταδιδακτορικής του έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις, όπου επικεντρώθηκε αρχικά στις πεπτικές μελέτες και είχε την ευκαιρία να κατασκευάσει ένα μοντέλο τεχνητού στομάχου. Ο Κονγκ συνέχισε αυτήν την ερευνητική κατεύθυνση στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας και έχει λάβει χρηματοδότηση σχεδόν 2 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διερεύνηση της πέψης του ανθρώπου καθώς και των νέων τεχνολογιών επεξεργασίας τροφίμων.

 

Ο Κονγκ διδάσκει διάφορα μαθήματα, όπως «Food Processing I», «Experiential Senior Project in Food Science», «Advanced Food Processes» και ένα πρώτο έτος σεμινάριο Οδύσσειας με τίτλο «Chinese Tea Culture». Για να βελτιώσει τη μάθηση των μαθητών, εφαρμόζει καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, όπως το μοντέλο «flipped classroom», στο οποίο οι μαθητές μαθαίνουν αρχές και μαθηματικά βασικά στο σπίτι παρακολουθώντας βίντεο στο διαδίκτυο, βελτιστοποιώντας το χρόνο των μαθημάτων για διαδραστική μάθηση στην επίλυση προβλημάτων και στην εφαρμογή αρχών.

“Η πρακτική αυτής της μεθόδου βοήθησε πολύ πέρυσι όταν η διαδικτυακή μάθηση έγινε ουσιαστικό μέρος της τάξης λόγω των μέτρων COVID-19”, δήλωσε ο Kong.

Εισήγαγε επίσης την πρακτική του διαλογισμού κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οδηγώντας τους μαθητές να εξασκηθούν εστιάζοντας στην αναπνοή τους για πέντε λεπτά κάθε φορά. Οι μαθητές στο σεμινάριο του «Chinese Tea Culture» αντέδρασαν θετικά στον διαλογισμό στην τάξη και ο Κονγκ σχεδιάζει να εισαγάγει την πρακτική στα άλλα του μαθήματα.

Το Kong έχει αναγνωριστεί επίσημα τόσο για έρευνα όσο και για διδασκαλία. Κέρδισε το  NACTA Teaching Award of Merit  το 2014 και του απονεμήθηκε το Βραβείο Διακεκριμένης Υπηρεσίας από την Chinese American Food Society το 2017.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα