Η νέα τάση οδηγεί στην άνοδο της παγκόσμιας αγορά μαλακού τυριού.
Σύμφωνα με την Fact.MR, έναν πάροχο έρευνας αγοράς, η παγκόσμια αγορά κρέμας και μαλακού τυριού προβλέπεται να έχει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,6%, φθάνοντας σε αξία 11,31 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2033 και ένας από τους λόγους, είναι ότι οι καταναλωτές άρχισαν αν αντικαθιστούν το βούτυρο σε συνταγές για μπισκότα και κέικ.
Ήδη το άλειμμα τυριού χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα γλυκών όπως cheesecakes, red velver, frosting Cake και διάφορα άλλα αρτοσκευάσματα. Σύμφωνα με την έρευνα της Fact.MR αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό και η ζήτηση μαλακών τυριών με λίγα λιπαρά. Το μαλακό τυρί και με λιπαρά και με χαμηλά λιπαρά μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα ευρύ φάσμα μαγειρικών εφαρμογών χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή στην υφή.
Ένας από τους κορυφαίους παίχτες στην παγκόσμια αγορά μαλακού τυριού είναι η Kraft Heinz με το τυρί Philadelphia αλλά και άλλα μαλακά τυριά, όπως τα Brie ή Camembert, παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα ζήτησης. Επίσης η πρόβλεψη ανάπτυξης αυτής της αγοράς βασίζεται και στο ότι τα μαλακά τυριά προέρχονται από διάφορες πηγές γάλακτος, όπως αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο, προσφέροντας μια σειρά από γευστικές προτιμήσεις.