Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
22.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FryAway: Μια σκόνη που βοηθά στην ευκολότερη απόρριψη του τηγανόλαδου

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςFryAway: Μια σκόνη που βοηθά στην ευκολότερη απόρριψη του τηγανόλαδου
spot_img

Το FryAway είναι ένας φυτικής προέλευσης, μη τοξικός στερεοποιητής λαδιού που κάνει την απόρριψη του χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού ευκολότερη και πιο βιώσιμη.

Tηγανητό φαγητό ίσον λάδι.

Πράγματι το λάδι είναι το συστατικό που απογειώνει το τηγανητό φαγητό, δίνοντάς του την υφή και τη γεύση που όλοι αγαπάμε. Δυστυχώς, όμως, το τηγανέλαιο συνδέεται και με πολλά αρνητικά. Μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα σε υψηλή θερμοκρασία, λερώνει και κυρίως είναι μη βιώσιμο, καθώς δεν απορρίπτεται εύκολα και «ανακυκλώνεται» πολύ δύσκολα.

Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης μιας ευκολότερης και πιο φιλικής προς το περιβάλλον επιλογής για την απόρριψη λαδιού, έχουν «ανακαλυφθεί» οι  στερεοποιητές μαγειρικού λαδιού, που συνιστούν σκόνες και νιφάδες που σκληραίνουν το καυτό λάδι σε μια μάζα που είναι εύκολο να πεταχτεί.

Αυτά τα προϊόντα υπάρχουν στην Ιαπωνία εδώ και δεκαετίες και πρόσφατα έχουν αρχίσει να γίνονται δημοφιλή και στις ΗΠΑ, στις οποίες έχει αναπτυχθεί η φυτική φόρμουλα FryAway, που αναμένει για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η φόρμουλα Fry Away αναπτύχθηκε από τη Laura Lady, μια δεύτερης γενιάς Αμερικανίδα, όταν το 2017 συνειδητοποίησε τι κάνουν τα υπολείμματα λαδιού σε αποχετευτικά συστήματα, όπως του Λονδίνου, αναφέρει ο ιστότοπος Food&Wine.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού έφτιαξε μια μεγάλη παρτίδα καραάζ κοτόπουλου και ένιωσε απογοήτευση από την έλλειψη επιλογών ανακύκλωσης μαγειρικού λαδιού, έμαθε για τα ιαπωνικά σκληρυντικά λαδιού και το 2021 δημιούργησε το Fry Away.

Πωλείται σε ανακυκλωμένη συσκευασία, προμετρημένο για ευκολία (το Pan Fry και το Deep Fry έχουν και τα δύο πακέτα για να χρησιμοποιήσουν 2 ή 4 φλιτζάνια λάδι τη φορά) ή σε ποσότητα που μπορεί να μετρηθεί. Είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και σε σούπερ μάρκετ, όπως τα Kroger, Walmart και Hy-Vee.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Καταργήθηκε το τρυγικό στεατύλιο (E 483) ως πρόσθετο σε τρόφιμα

Μέχρι πότε μπορούν να διατίθενται στην αγορά τρόφιμα που περιέχουν Ε 483.

26.509 Ευρωπαίοι πολίτες απαντούν για τους χημικούς ρύπους και τους βιολογικούς κινδύνους στα τρόφιμα

Πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για την ασφάλεια τροφίμων – Μεγάλη μελέτη της EFSA.

EFSA – Φέτα: Πράσινο φως για το ένζυμο λιπάση τριακυλογλυκερόλης στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών

Ο ομάδα της EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα