ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΗ πρώτη μπύρα στον κόσμο ειδικά φτιαγμένη για να συνοδεύει... λουκανοπιτάκια!

Η πρώτη μπύρα στον κόσμο ειδικά φτιαγμένη για να συνοδεύει… λουκανοπιτάκια!

2 λεπτά ανάγνωσης

Η μπύρα περιέχει νότες από χυμό μήλου Somerset, το οποίο σαν λογική βασίζεται στο ότι το χοιρινό ταιριάζει αρκετά με τις γεύσεις του μήλου.

Δύο από τις πιο δημοφιλείς ζυθοποιίες της Βρετανίας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Λουκάνικου με ένα ποτό που παράγεται αποκλειστικά ως φόρος τιμής στο αγαπημένο αλμυρό σνακ των κρεατοφάγων: sausage rolls ή αλλιώς τα γνωστά σε εμάς λουκανικοπιτάκια.

- Advertisement -

Πρόκειται για τις ζυθοποιίες The Wild Beer Co. και Bin Day Brewing , οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν την πρώτη μπύρα που παράγεται ειδικά για να συνοδεύσει επάξια τα λουκανικοπιτάκια που όλοι γνωρίζουμε είναι λουκάνικα τυλιγμένα σε ζύμη είτε κουρού είτε σφολιάτα είτε σε φύλλα κρούστας. Το όνομα αυτής είναι «Roll With It». Η μπύρα περιέχει νότες από χυμό μήλου Somerset, το οποίο σαν λογική βασίζεται στο ότι το χοιρινό ταιριάζει αρκετά με τις γεύσεις του μήλου.

Η μπύρα φτιάχνεται σε ένα «mini mash», βαρέλι το οποίο έχει θερμανθεί με κόκκινα πετρώματα βασάλτη που είχαν επίσης ψηθεί στους 500 βαθμούς κελσίου περίπου, σε φούρνο πίτσας. Αυτή η παρτίδα στη συνέχεια καραμελώνεται και εισάγεται σε μεγαλύτερο πολτό, μέχρι τελικά να αναμειχθεί με χυμό μήλου για γλυκιά γεύση. Ένα κουτάκι 440 ml περιέχει 5%  αλκοόλ και κοστίζει περίπου 4,5 ευρώ το ένα. Διατίθενται και σε συσκευασίες σε προσφορά για ειδικές περιστάσεις, όπως τη Μέρα του Πατέρα.

- Advertisement -

Ο Brett Ellis, ζυθοποιός και συνιδρυτής της The Wild Beer Co., δήλωσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Canbridgeshire Live, πως μια μπύρα που παρασκευάζεται για να συνδυάζεται με λουκάνικα πρέπει να είναι εύκολη στην κατανάλωση, να έχει τη γλυκιά γεύση των ζουμερών μήλων, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει τη βουτυράτη γεύση. Προτείνουν, μάλιστα πως αυτοί είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα και προτείνουν τους καταναλωτές να τη δοκιμάσουν.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Λιγότερη φέτα και υψηλότερες τιμές – Φόβος για «φέτα» που δεν είναι φέτα: Πώς να ξεχωρίζετε την αυθεντική

Ζωονόσοι και μειωμένη παραγωγή πιέζουν τη φέτα, ενώ οι έλεγχοι εντοπίζουν λευκά τυριά που παρουσιάζονται ως ΠΟΠ.

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.