ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΗ πρώτη μπύρα στον κόσμο ειδικά φτιαγμένη για να συνοδεύει... λουκανοπιτάκια!

Η πρώτη μπύρα στον κόσμο ειδικά φτιαγμένη για να συνοδεύει… λουκανοπιτάκια!

2 λεπτά ανάγνωσης

Η μπύρα περιέχει νότες από χυμό μήλου Somerset, το οποίο σαν λογική βασίζεται στο ότι το χοιρινό ταιριάζει αρκετά με τις γεύσεις του μήλου.

Δύο από τις πιο δημοφιλείς ζυθοποιίες της Βρετανίας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Λουκάνικου με ένα ποτό που παράγεται αποκλειστικά ως φόρος τιμής στο αγαπημένο αλμυρό σνακ των κρεατοφάγων: sausage rolls ή αλλιώς τα γνωστά σε εμάς λουκανικοπιτάκια.

- Advertisement -

Πρόκειται για τις ζυθοποιίες The Wild Beer Co. και Bin Day Brewing , οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν την πρώτη μπύρα που παράγεται ειδικά για να συνοδεύσει επάξια τα λουκανικοπιτάκια που όλοι γνωρίζουμε είναι λουκάνικα τυλιγμένα σε ζύμη είτε κουρού είτε σφολιάτα είτε σε φύλλα κρούστας. Το όνομα αυτής είναι «Roll With It». Η μπύρα περιέχει νότες από χυμό μήλου Somerset, το οποίο σαν λογική βασίζεται στο ότι το χοιρινό ταιριάζει αρκετά με τις γεύσεις του μήλου.

Η μπύρα φτιάχνεται σε ένα «mini mash», βαρέλι το οποίο έχει θερμανθεί με κόκκινα πετρώματα βασάλτη που είχαν επίσης ψηθεί στους 500 βαθμούς κελσίου περίπου, σε φούρνο πίτσας. Αυτή η παρτίδα στη συνέχεια καραμελώνεται και εισάγεται σε μεγαλύτερο πολτό, μέχρι τελικά να αναμειχθεί με χυμό μήλου για γλυκιά γεύση. Ένα κουτάκι 440 ml περιέχει 5%  αλκοόλ και κοστίζει περίπου 4,5 ευρώ το ένα. Διατίθενται και σε συσκευασίες σε προσφορά για ειδικές περιστάσεις, όπως τη Μέρα του Πατέρα.

- Advertisement -

Ο Brett Ellis, ζυθοποιός και συνιδρυτής της The Wild Beer Co., δήλωσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Canbridgeshire Live, πως μια μπύρα που παρασκευάζεται για να συνδυάζεται με λουκάνικα πρέπει να είναι εύκολη στην κατανάλωση, να έχει τη γλυκιά γεύση των ζουμερών μήλων, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει τη βουτυράτη γεύση. Προτείνουν, μάλιστα πως αυτοί είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα και προτείνουν τους καταναλωτές να τη δοκιμάσουν.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η άγνωστη επιδημία εντεροϊού στη Λέσβο: Η μεγαλύτερη συρροή άσηπτης μηνιγγίτιδας των τελευταίων ετών

Ο ΕΟΔΥ ταυτοποίησε τον Echovirus 30, όμως η επιδημιολογική διερεύνηση δεν εντόπισε την πηγή μετάδοσης.

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για ρύζι με ορυκτέλαια έως και +19.978% πάνω από το όριο – Η Ελλάδα στις 30 χώρες διανομής, 54 follow-ups (φωτο)

Ευρωπαϊκή ειδοποίηση RASFF για ρύζι με MOSH και MOAH: Νέα επικαιροποίηση με περισσότερες χώρες, ανακλήσεις και εργαστηριακά ευρήματα.