Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ήρθε η πρώτη μπλε μπύρα με φύκη!

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΉρθε η πρώτη μπλε μπύρα με φύκη!
spot_img

Μια γαλλική ζυθοποιία χρησιμοποιεί με επιτυχία φύκια με μια φυσική χρωστική ουσία για να κάνει την μπύρα της μπλε.

Η μπύρα, με το εμπορικό σήμα «Line», είναι το αποτέλεσμα μιας σύνδεσης μεταξύ μιας εταιρείας που θέλει να διαδώσει τα φύκια ως συμπλήρωμα διατροφής και μιας κοντινής ζυθοποιίας που έψαχνε έναν τρόπο να κάνει τα ποτά της να ξεχωρίζουν.

Οι πωλήσεις του 2022 δείχνουν σημαντική ζήτηση για την «Line», λέει στο Euronews ο Sebastien Verbeke, υπάλληλος της Hoppy Urban Brew (HUB), η οποία παρασκευάζει το ποτό.

“Έχει τεράστιο ενδιαφέρον και προκαλεί την περιέργεια του κοινού”.

Πώς γίνεται μπλε η μπύρα;

Η μπλε απόχρωση προέρχεται από τη σπιρουλίνα, ένα φύκι που καλλιεργείται από την εταιρεία Etika Spirulina στη Λιλ, της βόρειας Γαλλίας.

Η φυκοκυανίνη, το συστατικό της σπιρουλίνας που δίνει το μπλε χρώμα, προστίθεται στη συνέχεια στην μπύρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής.

Εδώ και καιρό τα ζυθοποιεία προσπαθούν να επιτύχουν την εξαιρετική αυτή απόχρωση στα ποτά τους με βάση τον λυκίσκο. Πολλοί, που στο παρελθόν έχουν ενσωματώσει τη σπιρουλίνα στη διαδικασία παραγωγής τους, κατέληξαν με πράσινο χρώμα λόγω της φυσικά κιτρινωπής απόχρωσης του ποτού.

Η ελαφριά, φρουτώδης γευστική μπύρα, που πουλάει πολύ

Δοκιμάζοντας ένα μπουκάλι φρέσκιας μπύρας «Line», η υπάλληλος ζυθοποιίας Mathilde Vanmansart την περιέγραψε ως ελαφριά και με φρουτώδεις νότες, ενώ η μόνη απόδειξη των προστιθέμενων φυκών ήταν το ξεχωριστό μπλε χρώμα.

Ο Xavier Delannoy, του οποίου το αγρόκτημα παρέχει τη σπιρουλίνα, εξηγεί ότι μετά από αρκετές δοκιμαστικές παρτίδες, το ζυθοποιείο κατέληξε σε ένα προϊόν που άρεσε στους πελάτες.

1.500 μπουκάλια μπλε μπύρας πωλήθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, και το ζυθοποιείο ετοιμάζεται τώρα να αυξήσει την παραγωγή για να καλύψει τη ζήτηση.

“Πιστεύαμε ότι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει δημοφιλές το προϊόν μας στη βόρεια Γαλλία ήταν να φτιάξουμε μπύρα”, δήλωσε ο Delannoy.

Από την τελευταία παρτίδα που εξαντλήθηκε το Δεκέμβριο, η αυξανόμενη ζήτηση οδήγησε το ζυθοποιείο να βρει χρόνο για να φτιάξει περισσότερες, όπως λέει ο Verbeke, προσθέτοντας ότι ο ενθουσιασμός γύρω από το προϊόν είναι “ενθαρρυντικός”.

Πηγή: Euronews

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο