Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καφέ με γεύση… χοιρινής μπριζόλας λανσάρει το Starbucks

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαφέ με γεύση… χοιρινής μπριζόλας λανσάρει το Starbucks
spot_img

Κοστίζει σχεδόν 10 δολάρια!

Όταν η παγκόσμια αλυσίδα καφέ Starbucks λάνσαρε τον καφέ με ελαιόλαδο “oleato coffee”  έγινε μεγάλο θέμα στα ΜΜΕ (ίσως αυτός να ήταν και ο σκοπός) γιατί η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη. Η υποδοχή του… “λαδωμένου καφέ” δεν ήταν θετική και πολλοί φανατικοί πελάτες της αλυσίδας μετάνιωσαν –όπως είπαν- που τον δοκίμασαν αφού κατέληξαν στην τουαλέτα με διάρροια αλλά και προβλήματα πέψης. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι φωνές πως πρόκειται για εκστρατεία μάρκετινγκ που απλώς πέτυχε και όχι για ένα προϊόν που θα παραμείνει στην γκάμα των προϊόντων της αλυσίδας.

Τώρα λοιπόν τα Starbucks προκαλούν εκ νέου, με την κυκλοφορία ενός Latte με γεύση χοιρινού κρέατος που έχει γίνει Viral στα social. Το λανσάρισμα έγινε στην Κίνα με αφορμή την έναρξη της Κινέζικης πρωτοχρονιάς με την επίκληση της «ενσωμάτωσης στα παραδοσιακά έθιμα της χώρας». Ο καφές που είναι περιορισμένης έκδοσης και κοστίζει 9.50 δολάρια, απεικονίζεται με μια φέτα χοιρινού κρέατος σουβλάκι στερεωμένο πάνω από την κούπα. Το επίσημο αγγλικό του όνομα είναι το “Lucky Savory Latte”.

Τα Starbucks δήλωσαν ότι ο καφές είναι ένας συνδυασμός εσπρέσο και σάλτσας “χοιρινού κρέατος Dongpo”, ένα κοκκινιστό χοιρινό κρέας που πήρε το όνομά του από έναν διάσημο ποιητή του 11ου αιώνα. Το γάλα στον ατμό προστίθεται στο ποτό πριν περιχυθεί με περισσότερη σάλτσα χοιρινού κρέατος.

Οι κριτικές είναι αντιφατικές με άλλους να τον επαινούν ως απροσδόκητα νόστιμο με μία ενδιαφέρουσα γλυκιά και αλμυρή γεύση μαζί και άλλους να τον χαρακτηρίζουν απολύτως αηδιαστικό που μοιάζει με τυρόπηγμα φασολιών!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο