Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Και όμως και υπάρχει και… “τα σπάει”: Παγωτό με γεύση σκόρδου!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαι όμως και υπάρχει και... "τα σπάει": Παγωτό με γεύση σκόρδου!
spot_img

Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο οι θαυμαστές του είναι και πολλοί και φανατικοί και μάλιστα συμμετέχει ως πρωτότυπη γεύση σε φεστιβάλ!

Της Βιργινίας Κιμπουρόπουλου

Το καλοκαίρι έφτασε, τα θερμόμετρα δείχνουν θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών κελσίου και αυτό σημαίνει…ώρα για παγωτό.

Πέρα από τις δημοφιλείς γεύσεις, βανίλια, σοκολάτα, παρφέ, σορμπέ φράουλα και πολλές άλλες, το καλό με το παγωτό είναι ότι έχει εξελιχθεί σε… τέχνη. Υπάρχουν πλέον εκατοντάδες διαφορετικές γεύσεις παγωτού που μπορεί κανείς να δοκιμάσει. Και, αν είναι κανείς πραγματικός λάτρης παγωτού, θα ανυπομονεί να γευτεί την καθεμιά από αυτές. Σε αυτή την κατηγορία των εξεζητημένων γεύσεων ανήκει και το παγωτό με γεύση σκόρδο.

Η πρώτη σκέψη σας είναι σίγουρα… “ίου” ή εάν είστε πιο συγκαταβατικός/συγκαταβατική, θα αναρωτηθείτε περί τίνος πρόκειται; Πρόκειται λοιπόν, για μια ιδιαίτερη γεύση παγωτού αποτελούμενη από βανίλια ή κρέμα και μέλι ως βάση και σε αυτά προστίθεται το σκόρδο για πιο πικάντικη γεύση. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον Thomas J Cossette, από το Wallingford του Κονέκτικατ και έκτοτε έχει παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ σκόρδου, συμπεριλαμβανομένου του Gilroy Garlic Festival στην Καλιφόρνια. Το Gilroy, μάλιστα, θεωρείται, εν μέρει και εξαιτίας του φεστιβάλ σκόρδου, η πρωτεύουσα του σκόρδου. Όσοι  έχουν δοκιμάσει το παγωτό, έχουν εκφράσει θετικά σχόλια, ενώ έχουν χαρακτηρίσει τη γεύση ως γλυκιά και πρωτότυπη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα That Recipe, το παγωτό έχει μια κρεμώδη αίσθηση και γεύση βανίλια, αφήνοντας το σκόρδο ως επίγευση. Βέβαια αυτό που ίσως μας κάνει να αμφισβητήσουμε την επιτυχία του, είναι το γεγονός πως δεν διατίθεται στο εμπόριο από τις μεγάλες εταιρείες, καθώς εάν όντως είχε τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό, δεν θα άφηναν την ευκαιρία να πάει χαμένη…

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΚΟΡΔΟΠΑΓΩΤΟ

Και αφού μιλήσαμε λίγο για το παγωτό-σκόρδο, πάμε να δούμε και πώς μπορεί κανείς να το φτιάξει μόνος του στο σπίτι, ακολουθώντας μια συνταγή της ιστοσελίδας The Spruce Eats.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο , ψιλοκομμένη
  • 1  βανίλια , κομμένη στη μέση (κρατήστε τους σπόρους της)
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 8 μεγάλους κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το σκόρδο μαζί με τη βανίλια και τους σπόρους. Αφήστε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά και αφαιρέστε αμέσως. Έπειτα, σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών μέχρι να ενωθούν. Τοποθετήστε ένα σουρωτήρι πάνω από το μπολ και, ανακατεύοντας συνεχώς, στραγγίξτε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα κρέμας, ζάχαρης και αυγών. Επιστρέψτε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατέψτε συνεχόμενα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού, περίπου 10 με 12 λεπτά, αλλά χωρίς να βράσει. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει πάνω από ένα μπολ με πάγο. Αφού κρυώσει το μείγμα, το αδειάζετε σε μια παγωτομηχανή και το ανακατεύετε. Καταψύξτε το και, όταν παγώσει, το σερβίρετε. Απολαύστε!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα