Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία συσκευασίας: Ειδικά σχεδιασμένο καπάκι που δεν έρχεται σε επαφή με το μέλι!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία συσκευασίας: Ειδικά σχεδιασμένο καπάκι που δεν έρχεται σε επαφή με το μέλι!
spot_img

Χάρη στο νέο πορτάκι, το βιδωτό καπάκι του βάζου δεν μπορεί πλέον να έρθει σε επαφή με το μέλι. 

Σε μια νέα βελτιωμένη συσκευασία προχωρά η Γερμανική εταιρία μελιού, Breisamer Honig, που αντικαθιστά στα βάζα μελιού της το αναδιπλούμενο καπάκι, με αντίστοιχο βιδωτό. Στόχος της εταιρίας είναι να μειώσει την επαφή του προϊόντος με το καπάκι, αποφεύγοντας με αυτόν το τρόπο τα κολλημένα υπολείμματα μεταξύ των χρήσεων.
Σύμφωνα με το Packaging Europe, η νέα συσκευασια είναι σχεδιασμένη να ανοίγει με το ένα χέρι και δεν επιτρέπει στα υπολείμματα μελιού να το παρεμποδίζουν.

Παράλληλα, έχει ενσωματωμένη στο καπάκι μια υποδοχή που επιτρέπει στους καταναλωτές να κρεμούν το κουτάλι τους και να αφήνουν το μέλι να στάζει, προς αποφυγή της σπατάλης. Το νέο καπάκι πρόκειται να εφαρμοστεί στην κλασική σειρά Breitsamer, στη μεσογειακή καλοκαιρινή και στις σειρές faires Frühstück και στο μέλι Frühlingssummen. Παρ’ όλο που το γυάλινο βαζάκι και το πλαστικό καπάκι της συσκευασίας ανακυκλώνονται, η εταιρία προτρέπει τους καταναλωτές να το επαναχρησιμοποιήσουν ως μέσο αποθήκευσης τροφίμων κ.α.

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική εταιρία συσκευασιών, Consumer Convenience Technologies, στην τελευταία έκδοση της προσέφερε μια πιο προσιτή σχεδίαση συσκευασίας της με ωτίδα αλουμινίου στο καπάκι EEASY, που επιτρέπει πιο εύκολο άνοιγμα σε σχέση με τα καπάκια συνεχούς σπειρώματος. Επιπλέον, η Γερμανική εταιρία συσκευασιών, Gabriel-Chemie ενισχύει την ανακύκλωση στη νεότερη σειρά σωλήνων νανοϋλικών, διαθέτοντας σφραγίσματα με πτυσσόμενα πώματα που λέγεται πως είναι μερικώς ανιχνεύσιμα με NIR.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο: Ένας “θανάσιμος” κίνδυνος για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Οι παρατεταμένες προσφορές και εκπτώσεις είναι ζημιογόνες για την αντίληψη των καταναλωτών, το μέλλον μιας επιχείρησης αλλά και του ίδιου του λιανεμπορίου.

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα