Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τέλος στο hangover με ένα μόνο χάπι

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΤέλος στο hangover με ένα μόνο χάπι
spot_img

Ένα νέο χάπι καταπολεμά το hangover, επιταχύνοντας τη διάσπαση του αλκοόλ στο έντερο.

Σε κανέναν δεν συνίσταται να πίνει τόσο πολύ, ώστε να ξυπνήσει με hangover. Αλλά καλώς ή κακώς, συμβαίνει στην πλειοψηφία από εμάς. Ωστόσο, ένα νέο χάπι στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, με το όνομα Myrkl, ισχυρίζεται ότι μπορεί να δώσει μια δραστική λύση στους πονοκεφάλους και τα συμπτώματα μιας “ξέφρενης” βραδιάς.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς του χαπιού, το Myrkl λειτουργεί επιταχύνοντας τη διαδικασία διάσπασης του αλκοόλ στο έντερο πριν φτάσει στο συκώτι. Προτείνεται σε όσους έχουν σκοπό να το χρησιμοποιήσουν, να λάβουν 2 χάπια τουλάχιστον μία ώρα πριν την κατανάλωση αλκοόλ. Μία συσκευασία 30 χαπιών κοστίζει 30 λίρες Αγγλίας, οπότε το κόστος είναι 1 λίρα το χάπι.

 Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη σουηδική φαρμακευτική εταιρεία De Faire Medical, η οποία κυκλοφορεί το χάπι, και το Ινστιτούτο Επιστήμης και Υγείας Pfützner διαπίστωσε, ότι η λήψη τους συνέβαλε στη μείωση της συγκέντρωσης αλκοόλ στην κυκλοφορία του αίματος κατά το ήμισυ μετά από 30 λεπτά και κατά 70% μετά από μία ώρα.

Ωστόσο, οι καταναλωτές αλκοόλ θα πρέπει να εξακολουθούν να πίνουν με μέτρο, καθώς το Mrykl δεν προορίζεται για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι με αυτό τον τρόπο ο καθένας μπορεί να πίνει όσο θέλει καθημερινά, υπερβαίνοντας τις συνιστώμενες δόσεις. Σε χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η έξοδος για ποτό είναι μια καθημερινή κοινωνική συνήθεια για πολλούς ανθρώπους, οπότε ο μόνος σκοπός του χαπιού είναι να μην υποφέρει κανείς αν πιεί “λιγάκι” παραπάνω.

Οι παραγωγοί του ισχυρίζονται ότι το Myrkl είναι το «πρώτο προϊόν στην ιστορία που καταστρέφει αποτελεσματικά το αλκοόλ». Βρίσκεται σε ανάπτυξη για περισσότερα από 30 χρόνια, αφού εφευρέθηκε το 1990 από τον επιστήμονα Johan de Faire.

Παρά τα θετικά σημεία που διαφημίζονται, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι για την αποτελεσματικότητα του Myrkl. Ο Joris Verster, κύριος ερευνητής στο Τμήμα Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και ιδρυτής της Ερευνητικής Ομάδας Alcohol Hangover δήλωσε πως δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι αυτό το προϊόν είναι αποτελεσματικό κατά του hangover.

Πηγή: The Drinks Business

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο