Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
27.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο εργαλείο για τον εντοπισμό των κινδύνων της εφοδιαστικής αλυσίδας φρούτων και λαχανικών

ΑρχικήΝέαΝέο εργαλείο για τον εντοπισμό των κινδύνων της εφοδιαστικής αλυσίδας φρούτων και λαχανικών
spot_img

Εν όψει της νέας νομοθεσίας της ΕΕ, μια εταιρεία εγκαινιάζει ένα νέο σύστημα για την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και κανονιστικών κινδύνων.

Η πλατφόρμα βιωσιμότητας και ασφάλειας τροφίμων της εταιρείας AgriPlace έχει δημιουργήσει ένα εργαλείο που, όπως ισχυρίζεται, θα βοηθήσει τους χρήστες στον τομέα των οπωροκηπευτικών να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους βιωσιμότητας στις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

Εν όψει της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη δέουσα επιμέλεια, το εργαλείο θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου και προσφέρει έναν απλό τρόπο αξιολόγησης 17 κοινωνικών, περιβαλλοντικών και κυβερνητικών κινδύνων για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα με την AgriPlace, το νέο σύστημα αποτελείται από μια γενική εκτίμηση κινδύνου και μια προσαρμοσμένη με βάση τις αλυσίδες εφοδιασμού του ίδιου του χρήστη – τόσο με βάση την τοποθεσία, το προϊόν και τον όγκο. Η γενική αξιολόγηση αποκαλύπτει τις βαθμολογίες κινδύνου για έναν συνδυασμό χωρών-προϊόντων, για παράδειγμα μια βαθμολογία περιβαλλοντικού κινδύνου για τις μπανάνες από την Κόστα Ρίκα. Ορισμένοι παράγοντες κινδύνου, όπως το νερό και η αποψίλωση των δασών, προσδιορίζονται σε περιφερειακό επίπεδο.

Η προσαρμοσμένη εκτίμηση κινδύνου, αναφέρει βαθμολογίες με βάση ένα συνδυασμό προϊόντος, χώρας προέλευσης ή περιοχής και τον αντίστοιχο όγκο – οι οποίες εισάγονται στο σύνολό τους από τον χρήστη. Στη συνέχεια, το εργαλείο υπολογίζει αυτόματα τις βαθμολογίες κινδύνου και δημιουργεί προσαρμοσμένες αναφορές που μπορούν να εξαχθούν και να μοιραστούν.

«Το εργαλείο εκτίμησης κινδύνου βιωσιμότητας βασίζεται στη μεθοδολογία κινδύνου και τη βάση δεδομένων της Πρωτοβουλίας Βιωσιμότητας Φρούτα και Λαχανικά (SIFAV)», εξηγεί στο FruitNet ο Nico Broersen, διευθύνων σύμβουλος της AgriPlace.

Η βάση δεδομένων, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία συμβούλων Blue North Sustainability, συνδυάζει δεδομένα από εξωτερικές, αξιόπιστες πηγές δεδομένων για καθεμία από τις 17 βασικές διαστάσεις κινδύνου για τη βιομηχανία φρέσκων προϊόντων σε μια τυποποιημένη βάση δεδομένων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

39χρονη vegan καταδικάστηκε για φόνο – Το μωρό της πέθανε από την πείνα καθώς έτρωγε μόνο λαχανικά

Μια vegan μητέρα αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 18 μηνών παιδιού της που πέθανε από την πείνα ακολουθώντας μια αυστηρή vegan δίαιτα με ωμά φρούτα και λαχανικά. 

Η Γαλλία η πρώτη χώρα στη Ευρώπη που απαγορεύει τον όρο “κρέας” στα φυτικά τρόφιμα

Σε αγώνα δρόμου οι εταιρείες για να "βαφτίσουν" φυτικά προϊόντα -υποκατάστατα κρέατος ή ψαριού- καθώς δεν μπορούν να έχουν στην ετικέτα τον όρο κρέας ή ψάρι - Παραμένει ως έχει το Burger

ΔΩΔΩΝΗ: Διευκρινίσεις για την ανάκληση των φυτικών επιδορπίων Plant’d

Ανιχνεύτηκε σε υψηλά επίπεδα η ουσία Chlorane στην πρώτη ύλη μπιζελιού που χρησιμοποιείται στα φυτικά επιδόρπια της ΔΩΔΩΝΗ
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα