ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΟι νέοι ευρωπαίοι καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά, από ό,τι πριν από 3 χρόνια

Οι νέοι ευρωπαίοι καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά, από ό,τι πριν από 3 χρόνια

2 λεπτά ανάγνωσης

Έρευνα της Tate & Lyle PLC έδειξε πως το ένα τρίτο των ατόμων 18-35 ετών καταναλώνει αρκετά μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών, παρά την αναδυόμενη τάση της «κουλτούρας ακύρωσής» τους.

Η αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων βρίσκεται σε πτώση εδώ και αρκετά χρόνια. Η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τις αρνητικές επιπτώσεις της κτηνοτροφίας οδηγεί πολλούς να με πολλούς να στρέφονται σε εναλλακτικές γαλακτοκομικές, «ακυρώνοντας» τα γαλακτοκομικά: cancel dairy. Ωστόσο, το ένα τρίτο των ατόμων ηλικίας 18-35 ετών στην Ευρώπη καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά σήμερα από ό,τι πριν από τρία χρόνια.

- Advertisement -

Η εταιρεία ποτών , τροφίμων και πρώτων υλών, Tate & Lyle PLC, διεξήγαγε καταναλωτική έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Στόχος της ήταν να διερευνήσει τη στάση απέναντι στην κατανάλωση γαλακτοκομικών (και αν η κουλτούρα του cancel έχει πράγματι επηρεάσει τις πωλήσεις σε προϊόντα γάλακτος).

Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα περίμενε κανείς. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Τate & Lyle, αναφορικά με την έρευνα, οι νέοι καταναλωτές τρώνε πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα. Συγκεκριμένα, το 71% καταναλώνει τυρί, το 81% γάλα και το 69% τρώει γιαούρτι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Προκαλεί εντύπωση πως σχεδόν τα τρία τέταρτα (77%) των ατόμων της ηλικιακής ομάδας 18-35 ετών, θα κατανάλωναν ακόμα περισσότερα γαλακτοκομικά εάν υπήρχαν επιλογές με λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και αλλεργιογόνα, καθώς ένα σεβαστό ποσοστό των συμμετεχόντων ανησυχεί για τις επιπτώσεις τους στην υγεία. Ωστόσο, νεότεροι καταναλωτές είναι πιθανόν να επιλέγουν και εναλλακτικά γαλακτοκομικά, όπως παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά (33%) ή τυρί (35%).

- Advertisement -

Πολλοί από τους συμμετέχοντες φαίνεται, σύμφωνα με την έρευνα, να διεξάγουν ευέλικτες δίαιτες, εναλασσόμενοι ανάμεσα σε γαλακτοκομικά και εναλλακτικά γαλακτοκομικά, ανάλογα με τη διάθεσή τους ή τις γεύσεις τους. Η βιωσιμότητα αποτελεί μια αυξανόμενη, αργά αλλά σταθερά, τάση, με καταναλωτές πάσης ηλικίας να δηλώνουν πως στρέφονται σταδιακά σε προϊόντα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πιο φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η έρευνα, πέρα από το να παράσχει δεδομένα για το τι προτιμούν οι millennials στη διατροφή τους, αποκάλυψε ευκαιρίες για τους κατασκευαστές τροφίμων και ποτών να κάνουν περισσότερες προσπάθειες  να ενθαρρύνουν τους νέους να τρώνε γαλακτοκομικά προϊόντα, ανταποκρινόμενοι σε πιο σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ρύζι βρέθηκε συχνότερα με αρσενικό και κάδμιο, σύμφωνα με 1.734 ευρωπαϊκές ειδοποιήσεις σε διάστημα 21 ετών

Μελέτη που ανέλυσε ειδοποιήσεις του ευρωπαϊκού συστήματος RASFF την περίοδο 2002-2023 καταγράφει τα συχνότερα προβλήματα στο ρύζι, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μυκοτοξίνες έως βαρέα μέταλλα και μη εγκεκριμένους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

Σωρεία παραβάσεων ασφάλειας τροφίμων σε μεγάλο αρτοποιείο – Η προειδοποιητική επιστολή των Αρχών

Η υπόθεση φωτίζει τις απαιτήσεις που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων

PFAS στο πόσιμο νερό: Η αόρατη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – Τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Δρ Έρη Μπιζάνη εξηγεί ποια είναι η πραγματική εικόνα σήμερα για τα PFAS στο πόσιμο νερό της Ελλάδας, τι δείχνουν οι διαθέσιμες μετρήσεις και ποιες περιοχές απαιτούν αυξημένη επιτήρηση.