Τι αλλαγές ενδέχεται να δούμε στην βιομηχανία τροφίμων και την εστίαση, μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.
Ο τεχνολογικός μετασχηματισμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση στο σήμερα για κάθε κλάδο της οικονομίας, όχι μόνο για να συμβαδίσει με την εποχή του, αλλά και για να αποκτήσει μεγαλύτερες δυνατότητες και περισσότερη καταναλωτική εξωστρέφεια.
Οι ειδικοί της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και της τεχνολογίας που θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε αυτήν, δεν έχουν παρά να συμφωνήσουν με αυτή τη λογική, προβλέποντας μάλιστα ριζικές αλλαγές σύντομα. Για παράδειγμα, ο Craig Colby, ο πρόεδρος της OneStream Software δήλωσε στο The Food Institute πως στα επόμενα δύο χρόνια, η μηχανική μάθηση θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για τον προγραμματισμό ζήτησης τροφίμων και ποτών στα εστιατόρια, για να συσχετίσουν δεδομένα POS με εξωτερικά δεδομένα, όπως ο καιρός.
Τεχνολογίες όπως η μηχανική εκμάθηση, η ρομποτική και τα περίπτερα αυτοπαραγγελίας αλλάζουν γρήγορα την εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών. Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αλλάξει μια για πάντα το τοπίο σε τομείς, όπως το λιανικό εμπόριο τροφίμων στην εξατομίκευση των καταναλωτικών προτιμήσεων.
Ακόμη, τα ρομπότ, μπορεί σύντομα να συναντώνται όλο και συχνότερα σε κουζίνες εστιατορίων, εκπληρώνοντας διάφορες εργασίες, όπως και μαγείρεμα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα νέο ρομπότ που δημιουργήθηκε για να κάνει πολλαπλές εργασίες τηγανίσματος και κοψίματος φαγητού για fast food. Oι εργοδότες φαίνεται να πιστεύουν πως τα ρομπότ θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν την υπάρχουσα έλλειψη σε εργατικό δυναμικό, αλλά και να “γλιτώσουν” από το κόστος των εργαζομένων σε εστιατόρια, γεγονός που θα μπορούσε, βέβαια, να προκαλέσει δυνητικά πολλές (περισσότερες από τις ήδη υπάρχουσες) αρνητικές συνέπειες για τον εργασιακό χώρο της εστίασης.