Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προβλέψεις γεύσεων για το 2024 από την Tag

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΠροβλέψεις γεύσεων για το 2024 από την Tag
spot_img

Τάσεις τροφίμων που προβλέπονται να οδηγήσουν την καινοτομία στον κλάδο.

  Την πρόβλεψη του για τις γευσεις και τις τάσεις του 2024 δημοσιευσε το Hot Plate, το Food and Beverage Center of Excellence της Tag για επωνυμίες και πρακτορεία. Προηγουμένως στις τάσεις εστιατορίων που δημοσίευσε το Bidfood, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τόσο αυθεντικές έθνικ γεύσεις όσο και πιάτα με έντονα χρώματα. Από την άλλη, πριν λίγες μέρες η National Restaurant Association, δημοσίευσε τη λίστα με τις τάσεις του 2024, όπου κυριαρχεί το comfort food.

Η έκθεση της Tag τώρα, μοιράζεται νόστιμα στιγμιότυπα των πιο πρόσφατων συστατικών, τεχνικών μαγειρέματος και γαστρονομικών ιδεών που προβλέπεται να οδηγήσουν την καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών στη Δύση, από τη Βόρεια Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο έως και την Ευρώπη.

  «Επειδή ο γαστρονομικός κόσμος γίνεται όλο και πιο παγκόσμιος και εξελίσσεται, η κατανόηση των μελλοντικών προτιμήσεων του ουρανίσκου είναι ζωτικής σημασίας για τις επωνυμίες F&B να παραμείνουν μπροστά από την καμπύλη», δηλώνει η Andrea Flanders, Chief Client Officer της Tag Canada. Συνεχίζει, «Η πρόβλεψή μας για το 2024 Flavor & Trends είναι ένας πολύτιμος πόρος, γεμάτος με γνώσεις, δεδομένα και καινοτόμες τάσεις που θα βοηθήσουν να φέρει επανάσταση στο γαστρονομικό, βιωματικό τοπίο το 2024».

Οι κορυφαίες τάσεις για το 2024:

Supreme Flake: Το κρουασάν, γνωστό για τις παραδοσιακές στρώσεις και την λεπτή υφή του, έχει γίνει καμβάς για καλλιτεχνική επανερμηνεία με τα πολλαπλά στρώματα νιφάδων και τις γεμίσεις του.

Wild Not Mild: Πέρα από τη δελεαστικό κάψιμο, τα πικάντικα φαγητά προσφέρουν μια περιπέτεια αισθήσεων, αφυπνίζοντας γευστικούς κάλυκες και πυροδοτώντας ορμές ενδορφινών, παρέχοντας μια συναρπαστική γευστική εμπειρία.

Βαλκανική Κουζίνα: Η συγχώνευση των επιρροών της Μεσογείου, της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής δημιουργεί ένα συγκλονιστικό μείγμα γεύσεων, προσελκύοντας τους λάτρεις του φαγητού που αναζητούν την περιπέτεια.

    Η φετινή πρόβλεψη περιλαμβάνει επίσης τέσσερις τάσεις «petits fours» ή τάσεις που αξίζουν προσοχής, όπως η Climatarian Diet και η Generative AI, που μπήκαν στη λίστα. Κάθε μία από τις τέσσερις τάσεις έχει μεγάλες δυνατότητες να επηρεάσει το μέλλον των τροφίμων. Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει ήδη επανάσταση στη βιομηχανία τροφίμων με συνταγές και προφίλ γεύσης που έχουν αναπτυχθεί από αυτή.

https://www.youtube.com/watch?v=BCQLxjkY6s4&t=77s

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο