Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
31.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταγγελία στο ΣΕΕ για την διαφήμιση του «TONOTIL PLUS»

ΑρχικήΝέαmarketingΚαταγγελία στο ΣΕΕ για την διαφήμιση του «TONOTIL PLUS»
spot_img

Στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας προσέφυγε καταναλωτής υποστηρίζοντας ότι η διαφήμιση του προϊόντας παραβιάζει τον Ελληνικό Κώδικα Διαφήμισης.

Στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) προσέφυγε καταναλωτής καταγγέλλοντας ότι η νέα διαφήμιση του συμπληρώματος διατροφής «TONOTIL PLUS» παραβιάζει τον Ελληνικό Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας. Η καταγγελία αξιολογήθηκε από την πρωτοβάθμια επιτροπή του ΣΕΕ.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι στην επικοινωνία διατυπώνονται οι γενικοί ισχυρισμοί υγείας «σωματική τόνωση» και «πνευματική τόνωση», χωρίς να τηρούνται όλοι οι απαιτούμενοι από το ρυθμιστικό πλαίσιο όροι χρήσης τους, όπως είναι η αναφορά των συστατικών που δικαιολογούν τους ισχυρισμούς υγείας, η αναφορά των εγκεκριμένων ισχυρισμών και η απόδοση του οφέλους στο ή στα συστατικά και όχι στο προϊόν.

Για το λόγο αυτό η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι η υπό κρίση επικοινωνία προσκρούει στο άρθρο 1 των Γενικών Αρχών του ΕΚΔ-Ε και στα άρθρα 5 και 6 του Παραρτήματος VIII Περί Συμπληρωμάτων Διατροφής του ΕΚΔ-Ε και πρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως εντός 2 ημερών, προκειμένου να είναι σύμφωνη με τον Κώδικα.

Να σημειωθεί όμως, πως η πρωτοβάθμια επιτροπή του ΣΕΕ κατέληξε ομόφωνα ότι οι εικόνες που παρουσιάζονται στο τηλεοπτικό spot επιχειρούν να αποδώσουν οπτικά τα οφέλη του προϊόντος – δηλαδή τη σωματική και πνευματική τόνωση – με δημιουργικό τρόπο, χωρίς όμως να υπερβαίνουν τα όρια της θεμιτής διαφημιστικής υπερβολής. Ως εκ τούτου η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι στο σημείο αυτό δεν εντοπίζεται παράβαση των διατάξεων του ΕΚΔ-Ε.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μέχρι πόσο σίδηρο μπορείτε να παίρνετε την ημέρα για αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων- Η νέα γνωμοδότηση της EFSA

H νέα επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σχετικά με το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης σιδήρου.

Πως η εξασφάλιση της ασφάλειας τροφίμων συμβάλει στη πρόληψη της ζημίας και των νομικών κινδύνων ενός εμπορικού σήματος

Η πρόβλεψη περιστατικών ασφάλειας τροφίμων διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των ηγετών της βιομηχανίας τροφίμων.

Νέο εύρημα για τα εμφιαλωμένα νερά: Η μεταφορά και το κούνημα αυξάνουν βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς!

Πειραματική μελέτη αποκαλύπτει ότι η ανάδευση των εμφιαλωμένων νερών αυξάνει το μικροβιακό φορτίο.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα