Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
8.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κατάλογος υπόχρεων επιχειρήσεων που υπέβαλαν Έκθεση Ανθρακικού Αποτυπώματος του έτους 2023 

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΚατάλογος υπόχρεων επιχειρήσεων που υπέβαλαν Έκθεση Ανθρακικού Αποτυπώματος του έτους 2023 
spot_img

Μείωση κατά 26% το 2023 σε σχέση με το 2022 στις συνολικές ετήσιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου των επιχειρήσεων που υπέβαλαν εκθέσεις.

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ο κατάλογος των υπόχρεων επιχειρήσεων που υπέβαλαν Έκθεση Ανθρακικού Αποτυπώματος του έτους 2023, στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Κλιματικού Νόμου.

- Advertisement -

Συνολικά, έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2024, 277 επιχειρήσεις προέβησαν στην υποβολή έκθεσης για το ανθρακικό αποτύπωμα του έτους 2023 στην Πλατφόρμα για την Κλιματική Αλλαγή και τη Βιωσιμότητα, που λειτουργεί ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.).

Οι συνολικές ετήσιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου των επιχειρήσεων που υπέβαλαν εκθέσεις ανέρχονται σε 20,62 Mtn CO2 eq, σημειώνοντας μείωση κατά 26% το 2023 σε σχέση με το έτος βάσης 2022.

Έχοντας υπόψη ότι η έγκαιρη υποβολή των εκθέσεων έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2024 και την παρ. 6 του άρθρου 20  του οικείου νόμου, η Πλατφόρμα για την Κλιματική Αλλαγή και τη Βιωσιμότητα εξακολουθεί να είναι προσβάσιμη για την υποβολή των εκθέσεων του έτους 2023 μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://climaregistry.necca.gov.gr και η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με ταυτοποίηση μέσω κωδικών TaxisNet.

Διευκρινίσεις για την Εφαρμογή του Εθνικού Κλιματικού Νόμου και την υποβολή Έκθεσης Ανθρακικού Αποτυπώματος είναι διαθέσιμες εδώ: Εφαρμογή Εθνικού Κλιματικού Νόμου – Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.

Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές που εργάζονται σε σουβλατζίδικα, σχετικά με τη συντήρηση τοματών και κρεμμυδιών κομμένων σε φέτες, για την αποτροπή τροφικής δηλητηρίασης των πελατών τους.

Συμπληρώματα πρωτεΐνης: Αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών στα μισά εργαστηριακά δείγματα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών σε δημοφιλή συμπληρώματα πρωτεΐνης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο