Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι καταναλωτές επιλέγουν πλέον με βάση την υγεία και όχι το κόστος – Νέα έκθεση

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΟι καταναλωτές επιλέγουν πλέον με βάση την υγεία και όχι το κόστος - Νέα έκθεση
spot_img

Μια αισιόδοξη εικόνα για το μέλλον των κατεψυγμένων τροφίμων.

Μια νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι τα εμπορικά σήματα και οι έμποροι λιανικής πώλησης δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στην τιμή για να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές στη κατηγορία των κατεψυγμένων τροφίμων, καθώς η βιωσιμότητα, τα πρόσθετα και η υγεία παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην επιλογή των καταναλωτών από ποτέ άλλοτε.

- Advertisement -

Η ευκολία παρακινεί το ένα τρίτο των καταναλωτών (33%) να αγοράζουν κατεψυγμένα προϊόντα, ενώ η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής προσελκύει το ένα τέταρτο (25%). Αντίθετα, μόνο το 13% αναφέρει το κόστος ως λόγο για την επιλογή του.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Consumer Horizon Report της επιχείρησης πληροφοριών προϊόντων Vypr, έχουν αποκαλυφθεί περισσότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τις αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών, με συμπεράσματα που μπορούν να αντληθούν από όσα έχουν παρατηρηθεί στην κατηγορία των φρέσκων προϊόντων.

Τα δύο τρίτα (66%) των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να αγοράσουν κατεψυγμένα τρόφιμα που φέρουν την ένδειξη ότι προέρχονται ή παράγονται με βιώσιμο τρόπο και ότι πάνω από τους μισούς (55%) θα πληρώσουν επιπλέον για κατεψυγμένα τρόφιμα που προέρχονται με βιώσιμο τρόπο.

Η προέλευση των κατεψυγμένων τροφίμων γίνεται όλο και πιο σημαντική, όπως συμβαίνει ήδη με τα νωπά προϊόντα, καθώς πάνω από τους μισούς (52%) καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούν σημαντική την προέλευση των κατεψυγμένων τροφίμων. Όταν επιλέγουν κατεψυγμένα προϊόντα, πάνω από το ένα τρίτο των καταναλωτών (34%) θα ελέγξουν αν έχουν καλλιεργηθεί ή παραχθεί σε τοπικό επίπεδο.

Εκτός από τη βιωσιμότητα και την προέλευση, το 25% των καταναλωτών έλκεται από κατεψυγμένα προϊόντα με σήμα FairTrade, ενώ λίγο περισσότερο από ένας στους πέντε (24%) αναζητά βραβευμένα σήματα και ένα επιπλέον 23% αναζητά ηθικές εργασιακές πρακτικές. Τα δύο τρίτα (65%) των καταναλωτών ελέγχουν αν έχουν προστεθεί συντηρητικά, τεχνητές γεύσεις ή πρόσθετα στα κατεψυγμένα τρόφιμα.

Ο Matt Everitt, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης, σχολίασε τα ευρήματα αυτά: «Τα κατεψυγμένα τρόφιμα θεωρούνται εδώ και καιρό ο αφανής ήρωας των ραφιών των σούπερ μάρκετ με τη φήμη ότι είναι ανθυγιεινά. Η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τις μάρκες, τα σούπερ μάρκετ και την Βρετανική Ομοσπονδία Κατεψυγμένων Τροφίμων (BFFF) αποδίδει καρπούς, καθώς σχεδόν εννέα στους 10 καταναλωτές (89%) πιστεύουν ότι η διατροφική ποιότητα των κατεψυγμένων τροφίμων έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ το ένα τέταρτο (26%) δηλώνει ότι η βελτίωση είναι σημαντική.

Αυτό διαμορφώνει μια εξαιρετική εικόνα για το μέλλον των κατεψυγμένων, πολύ περισσότερο που ο βασικός παράγοντας που κάνει τους ανθρώπους να είναι πιο πιθανό να ψωνίσουν κατεψυγμένα ήταν η μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων (46%), η οποία μόλις ξεπέρασε εκείνους που αναζητούν ένα κατάστημα με ευαισθησία στις τιμές (44%).

Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει, καθώς σχεδόν οι μισοί καταναλωτές (46%) συνδέουν τα κατεψυγμένα τρόφιμα με έντονη επεξεργασία ή με πρόσθετα, με το 18% να αισθάνεται έντονα έτσι. Υπάρχουν όμως θετικά σημάδια για τα κατεψυγμένα, καθώς αν οι καταναλωτές πληροφορηθούν ότι αυτό δεν ισχύει, τότε τα δύο τρίτα (66%) θα είχαν καλύτερη γνώμη, η οποία θα αυξανόταν στο 70% στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 ετών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο