Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι τροφικές δυσανεξίες μειώνουν τις εισπράξεις στα εστιατόρια

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΟι τροφικές δυσανεξίες μειώνουν τις εισπράξεις στα εστιατόρια
spot_img

Ποιο είναι το κορυφαίο εμπόδιο που αποτρέπει τους καταναλωτές να δειπνήσουν έξω.

   Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί αποφεύγουν να τρώνε σε έξω, (το 45%) λόγω τροφικής δυσανεξίας και επειδή δεν νιώθουν ασφαλής ότι τα εστιατόρια καλύπτουν τις ανάγκες τους, έδειξε νέα έρευνα Hello Fresh. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 22% των ερωτηθέντων ένιωθαν ότι δεν είχαν μια ικανοποιητική επιλογή εστιατορίων που καλύπτουν τις συγκεκριμένες διατροφικές τους ανάγκες. Ωστόσο, αυτή η γνώμη διέφερε στη Σκωτία και την Ουαλία, χώρες όπου υπήρχε μικρότερη πιθανότητα να αξιολογηθούν τα τοπικά εστιατόρια ως ανεπαρκή για την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών.

    Εν τω μεταξύ, ένας στους οκτώ ερωτηθέντες εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις επιλογές μενού που είχε στη διάθεσή του, υποδεικνύοντας ότι όσοι ζουν με υπερευαισθησία στα τρόφιμα θεωρούν ότι είναι δύσκολο να εντοπίσουν κατάλληλες και ικανοποιητικές επιλογές για φαγητό. Μεταξύ των διαφόρων τροφικών δυσανεξιών και διατροφικών απαιτήσεων, η γλουτένη εμφανίστηκε ως η πιο διαδεδομένη, με το 24% των ερωτηθέντων να δηλώνουν δυσανεξία στη γλουτένη. Τα γαλακτοκομικά και τα οστρακοειδή ακολούθησαν πολύ πίσω, και τα δύο αντιπροσωπεύουν το 19% των αναφερόμενων δυσανεξιών.

Υπενθυμίζεται μία πρόσφατη μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έδειξε πως ναι μεν υπάρχει προσφορά σε πιάτα χωρίς γλουτένη από την εστίαση στη Θεσσαλονίκη, αλλά και αυξημένη ανάγκη για καλύτερη εκπαίδευση και πιστοποίηση των επαγγελματιών, ώστε να αποφεύγεται η επιμόλυνση των τροφίμων με γλουτένη.

   «Είναι κρίμα που το 2024 οι άνθρωποι εξακολουθούν να αισθάνονται ότι δεν μπορούν να φάνε έξω και να διασκεδάσουν το ίδιο με εκείνους που δεν έχουν δυσανεξίες. Αν και φαίνεται να υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ειδικών εστιατορίων που προτιμούν/δυσανεξία τροφίμων, είναι εκείνα που έχουν ένα ευρύτερο μενού που πρέπει να απευθύνεται σε όλους, ώστε οι οικογένειες και οι φίλοι να μπορούν να απολαμβάνουν γεύματα μαζί», εξήγησε η Mimi Morley, Senior Recipe Development Manager, με εμπειρία δεκαετίας στη βιομηχανία τροφίμων, στο NewFoodMagazine. «Τα κουτιά συνδρομής τροφίμων έχουν γίνει μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για φαγητό έξω για όσους έχουν συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις, καθώς μπορούν να προσαρμοστούν είτε σε ένα άτομο είτε σε δύο οικογένειες με διαφορετικές δίαιτες. Παρέχουν ποιοτικά γεύματα εστιατορίου στην άνεση του σπιτιού σας και αυτό είναι που χρειάζονται οι άνθρωποι όταν αισθάνονται ότι δεν έχουν την επιλογή να βγουν έξω», κατέληξε η Morley.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα