Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόβλεψη για αύξηση στην κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΠρόβλεψη για αύξηση στην κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων
spot_img

Το 2025 θα είναι η χρονιά που η κατηγορία των κατεψυγμένων τροφίμων θα γνωρίσει «πρωτοφανή ανάπτυξη».

Νέα έρευνα της Iceland Foods έδειξε ότι οι Βρετανοί καταναλωτές θα ακολουθήσουν τα βήματα των Αμερικανών ομολόγων τους και θα δώσουν μεγάλη έμφαση στα κατεψυγμένα προϊόντα το 2025.

- Advertisement -

Οι πωλήσεις κατεψυγμένων τροφίμων στην Αμερική αυξήθηκαν κατά 54% προς το τέλος του περασμένου έτους και ο CCO της Iceland, Paul Dhaliwal, αναμένει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ακολουθήσει το παράδειγμα, καθώς τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος και η ζήτηση για βιώσιμες και οικονομικά αποδοτικές επιλογές παντοπωλείου αυξάνεται.

Η τελευταία έρευνα της εταιρείας λιανικής πώλησης κατεψυγμένων τροφίμων αποκάλυψε ότι σχεδόν οι μισοί (44%) καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν γνωρίζουν ότι τα κατεψυγμένα ψάρια, κρέατα, φρούτα και λαχανικά μπορούν να είναι πιο προσιτά και θρεπτικά από τις φρέσκες εναλλακτικές λύσεις.

Με το 64% των καταναλωτών να ζητούν μεγαλύτερη εκπαίδευση σχετικά με τα οφέλη των κατεψυγμένων τροφίμων, ο λιανοπωλητής προβλέπει ότι το 2025 θα είναι η χρονιά που η κατηγορία θα γνωρίσει μετασχηματιστική ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Paul Dhaliwal, εμπορικός διευθυντής της Iceland Foods, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αμερικανικές τάσεις επηρεάζουν την κατεύθυνση του ταξιδιού για το λιανικό εμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο και βλέπουμε ομοιότητες με την ανάπτυξη των κατεψυγμένων τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το περασμένο έτος. Δεν θα μας εξέπληττε να δούμε μια παρόμοια ραγδαία άνοδο, με το 2025 να είναι η χρονιά των κατεψυγμένων.

«Η έρευνά μας αναδεικνύει τις δυνατότητες των κατεψυγμένων τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος. Με τις αυξανόμενες οικονομικές πιέσεις, τα κατεψυγμένα προϊόντα προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση, μειωμένα απόβλητα και καλύτερη διατροφική αξία σε πολλές περιπτώσεις. Οι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν μια σαφή ευκαιρία να αλλάξουν τις αντιλήψεις των καταναλωτών και να ξεκλειδώσουν το πλήρες δυναμικό αυτής της κατηγορίας».

Τα κατεψυγμένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, του κρέατος, των φρούτων και των λαχανικών, συχνά διατηρούν υψηλότερη θρεπτική αξία από τις φρέσκες εναλλακτικές λύσεις, γεγονός που προκάλεσε την αύξηση των καταναλωτών που έχουν συνείδηση της υγείας και επιλέγουν κατεψυγμένες επιλογές.

Η Iceland συνεργάστηκε με έναν από τους κορυφαίους διατροφολόγους του Ηνωμένου Βασιλείου, την Rhiannon Lambert (BSc, MSc, RNutr), για να διερευνήσει την τάση αυτή. Η ίδια δήλωσε: «Η αύξηση των αγορών κατεψυγμένων τροφίμων στις ΗΠΑ αντανακλά την αυξανόμενη προτίμηση για ευκολία, οικονομική αποδοτικότητα και βιωσιμότητα. Με παρόμοιες οικονομικές πιέσεις και μια αυξανόμενη εστίαση στη μείωση της σπατάλης τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τάση αυτή είναι πιθανό να έχει απήχηση στους καταναλωτές και εδώ.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιλογή κατεψυγμένων προϊόντων αντί για φρέσκα παρέχει μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους και ίση ή ανώτερη διατροφική αξία. Τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά συνήθως καταψύχονται στο μέγιστο της ωριμότητάς τους, διατηρώντας το θρεπτικό τους περιεχόμενο.

Ένα μεγάλο ποσοστό των απορριμμάτων τροφίμων στα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου προέρχεται από φρέσκα είδη όπως λαχανικά, σαλάτες, φρούτα και είδη αρτοποιίας όπως το ψωμί. Η στροφή σε κατεψυγμένες επιλογές θα μπορούσε όχι μόνο να συμβάλει στη μείωση των απορριμμάτων, αλλά και να βοηθήσει τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν χρήματα, διατηρώντας παράλληλα μια θρεπτική διατροφή.

Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν επίσης ότι τα κατεψυγμένα τρόφιμα μπορούν να είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα προϊόντα, προσφέροντας μια πολύτιμη εναλλακτική λύση για τους καταναλωτές που αναζητούν βολικές και προσιτές επιλογές. Έρευνα από το University of Reading αποκάλυψε ότι οι διαδικασίες κατάψυξης διατηρούν βασικές βιταμίνες και μέταλλα στα φρούτα και τα λαχανικά, με ορισμένες περιπτώσεις να παρουσιάζουν μεγαλύτερη διατήρηση θρεπτικών συστατικών από τα φρέσκα προϊόντα, τα οποία μπορεί να χάσουν θρεπτικά συστατικά με την πάροδο του χρόνου λόγω της μεταφοράς και της αποθήκευσης.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άργος: Ξένο σώμα σε δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν που αγοράστηκε από μεγάλο σούπερ μάρκετ – Καταγγελία στο cibum

Το ξένο σώματα ήταν αρκετά μεγάλο και βρισκόταν περίπου στο μέσο του κυπέλου με το τυρί

Μετανάστευση καρκινογόνων χημικών από τις κάψουλες εσπρέσο – Ευρήματα επιστημονικής μέτρησης

Πόσο επικίνδυνες είναι οι κάψουλες καφέ για απελευθέρωση στον παρασκευασμένο καφέ, χημικών ουσιών που υπάρχουν στη συσκευασία της κάψουλας

Μελέτη ΣΟΚ: Αυτά είναι τα δημοφιλή ποτά που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρο καρκίνο του στόματος

Τα ευρήματα της μελέτης μπορεί να εξηγούν την ανεξήγητη αύξηση των καρκίνων του στόματος, ειδικά μεταξύ των γυναικών, που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο