Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΚΕΟΣΟΕ: Συνολικά 165.182,04 χιλιόλιτρα οίνου προς απόσταξη κρίσης προϋπολογισμού 8,9 εκατ. ευρώ

ΑρχικήΝέαΚΕΟΣΟΕ: Συνολικά 165.182,04 χιλιόλιτρα οίνου προς απόσταξη κρίσης προϋπολογισμού 8,9 εκατ. ευρώ
spot_img

cibum team

Σε 78 ανέρχονται τα αιτήματα που υπεβλήθησαν από ισάριθμα οινοποιεία για το μέτρο της απόσταξης κρίσης, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα οποία επεξεργάστηκε η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Η συνολική αιτούμενη ποσότητα ανέρχεται σε 170.621,04 χιλιόλιτρα οίνου, συνολικού προϋπολογισμού 9.255.476,02 ευρώ. Από αυτά, σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ, τα αιτήματα που εγκρίθηκαν αγγίζουν τα 165.182,04 χιλιόλιτρα οίνου, προϋπολογισμού 8.941.164,02 ευρώ.

Από την εγκριθείσα ποσότητα τα 100.619,7 χιλιόλιτρα (60,91%) αφορούν σε ποσότητες οίνου χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη, τα 38.078,26 χιλιόλιτρα (23,05%) σε οίνους με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), τα 24.487,17 χιλιόλιτρα (14,82%) σε κρασιά ΠΟΠ και τα υπόλοιπα 1.996,91 χιλιόλιτρα (1,21%), σε γλυκούς οίνους.

Παράλληλα, η ΚΕΟΣΟΕ τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «υπάρχει ανάγκη έγκρισης πρόσθετων ποσοτήτων περίπου για 40.000 χιλιόλιτρων προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ» υπογραμμίζοντας ότι «η ανάγκη προκύπτει γιατί ειδικά τα συνεταιριστικά οινοποιεία κατέβαλλαν υψηλές τιμές στη σταφυλική παραγωγή το 2020 και λόγω του σκληρού και αθέμιτου πολλές φορές ανταγωνισμού, δεν κατόρθωσαν να ρευστοποιήσουν στην αγορά τις ποσότητες οίνων με βάση τη σταφυλική παραγωγή που παρέλαβαν».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα