Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΚΕΟΣΟΕ: Συνολικά 165.182,04 χιλιόλιτρα οίνου προς απόσταξη κρίσης προϋπολογισμού 8,9 εκατ. ευρώ

ΑρχικήΝέαΚΕΟΣΟΕ: Συνολικά 165.182,04 χιλιόλιτρα οίνου προς απόσταξη κρίσης προϋπολογισμού 8,9 εκατ. ευρώ
spot_img

cibum team

Σε 78 ανέρχονται τα αιτήματα που υπεβλήθησαν από ισάριθμα οινοποιεία για το μέτρο της απόσταξης κρίσης, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα οποία επεξεργάστηκε η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Η συνολική αιτούμενη ποσότητα ανέρχεται σε 170.621,04 χιλιόλιτρα οίνου, συνολικού προϋπολογισμού 9.255.476,02 ευρώ. Από αυτά, σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ, τα αιτήματα που εγκρίθηκαν αγγίζουν τα 165.182,04 χιλιόλιτρα οίνου, προϋπολογισμού 8.941.164,02 ευρώ.

Από την εγκριθείσα ποσότητα τα 100.619,7 χιλιόλιτρα (60,91%) αφορούν σε ποσότητες οίνου χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη, τα 38.078,26 χιλιόλιτρα (23,05%) σε οίνους με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), τα 24.487,17 χιλιόλιτρα (14,82%) σε κρασιά ΠΟΠ και τα υπόλοιπα 1.996,91 χιλιόλιτρα (1,21%), σε γλυκούς οίνους.

Παράλληλα, η ΚΕΟΣΟΕ τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «υπάρχει ανάγκη έγκρισης πρόσθετων ποσοτήτων περίπου για 40.000 χιλιόλιτρων προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ» υπογραμμίζοντας ότι «η ανάγκη προκύπτει γιατί ειδικά τα συνεταιριστικά οινοποιεία κατέβαλλαν υψηλές τιμές στη σταφυλική παραγωγή το 2020 και λόγω του σκληρού και αθέμιτου πολλές φορές ανταγωνισμού, δεν κατόρθωσαν να ρευστοποιήσουν στην αγορά τις ποσότητες οίνων με βάση τη σταφυλική παραγωγή που παρέλαβαν».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα