Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κλοπές ουκρανικών σιτηρών από τον ρωσικό στρατό – Καταδίκη από Γερμανία

ΑρχικήΝέαΚλοπές ουκρανικών σιτηρών από τον ρωσικό στρατό - Καταδίκη από Γερμανία
spot_img

Αναζήτηση τρόπων για να σωθεί η σοδειά μέσω της σιδηροδρομικής και οδικών δρόμων και μέσω του Δούναβη

Ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας χαρακτήρισε «αποκρουστικές» τις κλοπές σιτηρών από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, στο περιθώριο της συνόδου της G7 με θέμα την προσφορά βοήθειας στο Κίεβο για την εξαγωγή της παραγωγής του.

«Η Ρωσία κλέβει και κατάσχει τα αγαθά και τα σιτηρά στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο Τζεμ Εζντεμίρ στο πλευρό του ουκρανού ομολόγου του Μίκολα Σόλσκι προσθέτοντας ότι «πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αποκρουστικό τρόπο να κάνεις πόλεμο».

Οι δύο υπουργοί Γεωργίας συζήτησαν επίσης τρόπους βοήθειας για να σωθεί η σοδειά μέσω της σιδηροδρομικής οδού, οδικών και μέσω του Δούναβη», εξήγησε ο Τζεμ Εζντεμίρ, καθώς η ρωσική επίθεση και ο αποκλεισμός που έχει επιβληθεί στα ρωσικά λιμάνια έχουν μειώσει δραματικά τους διαύλους των εξαγωγών της Ουκρανίας, σημαντικού παραγωγού γεωργικών προϊόντων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε χθες σχέδιο για να βοηθήσει την Ουκρανία να εξαγάγει την παραγωγή της με την ενεργοποίηση των όλων δυνατοτήτων μεταφοράς φορτίων, θέμα που θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο των συνομιλιών της συνόδου των υπουργών Γεωργίας της G7 (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Καναδάς, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ηνωμένο Βασίλειο).

«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι περιπεπλεγμένη σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές σιτηρών», εξήγησε ο Μίκολα Σόλσκι, επαναλαμβάνοντας ότι 20 εκατομμύρια τόνοι πρέπει να απομακρυνθούν από τα σιλό το επόμενο τρίμηνο για να κάνουν χώρο για την νέα σοδειά.

«Δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το θέμα μόνοι μας και πρέπει να εργασθούμε για να άρουμε τον αποκλεισμό των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας και να αποκαταστήσουμε εφοδιαστικούς συνδέσμους με τα λιμάνια της Βαλτικής», είπε.

Η εύφορη Ουκρανία ήταν πριν από την ρωσική επίθεση η τέταρτη εξαγωγική δύναμη καλαμποκιού παγκοσμίως και πολύ κοντά στην κατάληψη της τρίτης θέσης στις εξαγωγές σίτου.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα