Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υπεγράφη η συμφωνία γεωργικής συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Βόρειας Μακεδονίας

ΑρχικήPicksNews LineΥπεγράφη η συμφωνία γεωργικής συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Βόρειας Μακεδονίας
spot_img

Το μνημόνιο προβλέπει τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα συνεδριάζει εναλλάξ στις δύο χώρες και θα καθορίζει το σχέδιο δράσης στους συμφωνηθέντες τομείς συνεργασίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας για τη συνεργασία στον γεωργικό τομέα μεταξύ Ιταλίας και Βόρειας Μακεδονίας υπεγράφη στις 28 Απριλίου στο MiPAAF από τον Ιταλό υπουργό Stefano Patuanelli και τον υπουργό Γεωργίας, Δασοκομίας και Διαχείρισης Υδάτων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Ljupco Nikolovski.

Η συμφωνία που υπογράφηκε έχει διάρκεια 5 ετών και προβλέπει συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των προϊόντων με ονομασία προέλευσης, βιολογικά, φυτοϋγειογενετικά προϊόντα, αρδευτικές πολιτικές, συνεργασία μεταξύ του δασικού τομέα Carabinieri και του Τμήματος Δασικής Αστυνομίας, σε πολιτικές προώθησης του οίνου, σε οικονομική στήριξη και ενώσεις εταιρειών, στην ασφάλιση και σε ό,τι είναι χρήσιμο για τη διαχείριση μιας αμοιβαίας αγοράς.

Το μνημόνιο προβλέπει τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα συνεδριάζει εναλλάξ στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την Ιταλία και θα καθορίζει το σχέδιο δράσης στους συμφωνηθέντες τομείς συνεργασίας και θα παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες που θα προγραμματίζονται για την πορεία της αγροτικής ανάπτυξης.

Η συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Βόρειας Μακεδονίας θα αξιοποιήσει επίσης σεμινάρια, συνέδρια, δραστηριότητες επαγγελματικής κατάρτισης και επισκέψεις μελέτης και στις δύο χώρες με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και ορθών πρακτικών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα