Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υπεγράφη η συμφωνία γεωργικής συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Βόρειας Μακεδονίας

ΑρχικήPicksNews LineΥπεγράφη η συμφωνία γεωργικής συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Βόρειας Μακεδονίας
spot_img

Το μνημόνιο προβλέπει τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα συνεδριάζει εναλλάξ στις δύο χώρες και θα καθορίζει το σχέδιο δράσης στους συμφωνηθέντες τομείς συνεργασίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας για τη συνεργασία στον γεωργικό τομέα μεταξύ Ιταλίας και Βόρειας Μακεδονίας υπεγράφη στις 28 Απριλίου στο MiPAAF από τον Ιταλό υπουργό Stefano Patuanelli και τον υπουργό Γεωργίας, Δασοκομίας και Διαχείρισης Υδάτων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Ljupco Nikolovski.

Η συμφωνία που υπογράφηκε έχει διάρκεια 5 ετών και προβλέπει συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των προϊόντων με ονομασία προέλευσης, βιολογικά, φυτοϋγειογενετικά προϊόντα, αρδευτικές πολιτικές, συνεργασία μεταξύ του δασικού τομέα Carabinieri και του Τμήματος Δασικής Αστυνομίας, σε πολιτικές προώθησης του οίνου, σε οικονομική στήριξη και ενώσεις εταιρειών, στην ασφάλιση και σε ό,τι είναι χρήσιμο για τη διαχείριση μιας αμοιβαίας αγοράς.

Το μνημόνιο προβλέπει τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα συνεδριάζει εναλλάξ στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την Ιταλία και θα καθορίζει το σχέδιο δράσης στους συμφωνηθέντες τομείς συνεργασίας και θα παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες που θα προγραμματίζονται για την πορεία της αγροτικής ανάπτυξης.

Η συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Βόρειας Μακεδονίας θα αξιοποιήσει επίσης σεμινάρια, συνέδρια, δραστηριότητες επαγγελματικής κατάρτισης και επισκέψεις μελέτης και στις δύο χώρες με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και ορθών πρακτικών.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα