Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H Kraft-Heinz συνεργάζεται με το Harvard για να μετατρέψει τη ζάχαρη σε φυτική ίνα!

ΑρχικήΝέαH Kraft-Heinz συνεργάζεται με το Harvard για να μετατρέψει τη ζάχαρη σε φυτική ίνα!
spot_img

Νέα τεχνολογία μετατροπής της ζάχαρης σε φυτική ίνα για γευστικά, αλλά όχι επιβλαβή προϊόντα – Μείωση της συνολικής ζάχαρη στα προϊόντα της Kraft-Heinz κατά περισσότερο από 27 εκατ. κιλά έως το 2025.

H εταιρεία Kraft Heinz Company αποτελεί μια πολυεθνική με σχεδόν 200 παγκόσμια εμπορικά σήματα στην ομπρέλα της. Ωστόσο, για να παραμείνει μια εταιρεία δημοφιλής και επίκαιρη στο σήμερα, η παγκόσμια παρουσία της δεν αρκεί, αλλά πρέπει να προσαρμοστεί στις υπάρχουσες καταναλωτικές τάσεις.

Και επειδή στο σήμερα οι καταναλωτές θέλουν υγιεινά τρόφιμα και βιωσιμότητα, η Kraft Heinz έχει θέσει τους δικούς της Περιβαλλοντικούς και Κοινωνικούς στόχους. Ένας από αυτούς τους στόχους είναι να μειώσει τη συνολική ζάχαρη στα προϊόντα της κατά περισσότερο από 27 εκατ. κιλά έως το 2025.

Σύμφωνα με τη Eurekalert, αυτή την πρωτοβουλία την αναπτύσσει με το Ινστιτούτο Wyss, το οποίο σε συνεργασία με επιστήμονες από το Harvard και σε συνεργασία με την εταιρεία Ingber επιχείρησαν να δημιουργήσουν κάτι που θα επέτρεπε στην εταιρεία να μειώσει την ποσότητα ζάχαρης (συγκεκριμένα φρουκτόζη) που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμά τους, χωρίς να θυσιάζουν τις άλλες ευεργετικές ιδιότητες της ζάχαρης. 

Ωστόσο, η λύση σε αυτό, δεν θα ήταν μόνο η δημιουργία ενός άλλου υποκατάστατου ζάχαρης, αλλά το να γίνει η ίδια η ζάχαρη πιο υγιεινή.

Αφού αξιολογήθηκαν διαφορετικές πτυχές κατά την έρευνα, η ομάδα κατέληξε σε μια προσέγγιση που βασίζεται σε φυσικά ένζυμα που χρησιμοποιούν τα φυτά για να μετατρέψουν τη ζάχαρη σε φυτικές ίνες. Αυτά τα ένζυμα θα μπορούσαν θεωρητικά να προστεθούν στα τρόφιμα χωρίς να τροποποιηθεί η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα και στη συνέχεια θα μετέτρεπαν τη ζάχαρη σε φυτικές ίνες μόλις φτάσουν στο ανθρώπινο έντερο. Αυτή η τεχνική όχι μόνο θα μείωνε την ποσότητα της ζάχαρης που απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος, αλλά θα μπορούσε, επίσης, να παράγει προβιοτικές ίνες υγιείς για το έντερο.

Για να μπορέσει να γίνει αυτό, όμως, τα ένζυμα έπρεπε να μπορούν να προστεθούν σε υπάρχοντα προϊόντα διατροφής χωρίς να αλλάξουν οι υπάρχουσες συνταγές τους, κάτι που ήταν υψίστης σημασίας για την Kraft Heinz.

Έτσι, οι επιστήμονες εργάστηκαν σε μεθόδους ενθυλάκωσης, για να διασφαλιστεί ότι το ένζυμο θα παραμείνει ανέπαφο στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά την επεξεργασία τροφίμων. Για το σκοπό αυτό, η ομάδα επιστημόνων συμβουλεύτηκε έναν γαστρεντερολόγο για να καθορίσει πώς το ένζυμο θα επηρεάσει το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα.

Μετά από μήνες πειραματισμών, κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα προϊόν ενζύμου που θα παρέμενε ενθυλακωμένο μέχρι να εκτεθεί σε αύξηση του pH, όπως αυτή που συμβαίνει κατά τη μετάβαση από το ανθρώπινο στομάχι στο έντερο, όπου θα ενεργοποιείτο και θα άρχιζε να μετατρέπει τη ζάχαρη σε φυτικές ίνες.

Ενώ η πανδημία COVID-19 επιβράδυνε την πρόοδο, τα μέλη του εργαστηρίου της Ingber εργάζονται τώρα για να δοκιμάσουν το προϊόν ενζύμου σε ποντίκια, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις επιπτώσεις του στη διατροφική ζάχαρη σε έναν ζωντανό οργανισμό, με την ελπίδα να ξεκινήσουν μια startup που θα προσφέρει το προϊόν προς πώληση σε εταιρείες τροφίμων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Επικίνδυνη σοκολάτα πωλείται από δεκάδες καταστήματα στην Ελλάδα

Βελγικός κολοσσός σοκολάτας ανακαλεί δύο προϊόντα Cachet λόγω υψηλής περιεκτικότητας αφλατοξινών.

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα