Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl FR: Ανάκληση κοτόπουλου με λιστέρια από 131 σουπερμάρκετ της αλυσίδας (φωτο)

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl FR: Ανάκληση κοτόπουλου με λιστέρια από 131 σουπερμάρκετ της αλυσίδας (φωτο)
spot_img

Σοβαρός ο κίνδυνος για τους καταναλωτές σύμφωνα με τη Rappel Conso.

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στη Γαλλία, ανακάλεσε κοτόπουλο λόγω ανίχνευσης παθογόνου βακτηρίου. Πρόκειται για το προϊόν Plateau de poulet à la mexicaine 1kg “L’étal du Volailler” και ανακλήθηκε το σύνολο της παραγωγής με αριθμό παρτίδας 20258115 5044094384.

Στο κοτόπουλο βρέθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes που προκαλεί λιστερίωση. Η Αρχή Ασφάλειας τροφίμων της Γαλλίας Rappel  Conso συνέστησε στους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το κοτόπουλο από ένα από τα 131 σουπερμάρκετ που παραθέτει στην ανακοίνωση να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στο σημείο πώλησης, ή να το καταστρέψουν.

Η φωτογραφία του προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε Listeria.

Άτομα που έχουν καταναλώσει τα «προϊόντα» που αναφέρονται παραπάνω και παρουσιάζουν πυρετό, μεμονωμένα ή συνοδεύονται από πονοκεφάλους και πόνους στο σώμα, καλούνται να συμβουλευτούν το γιατρό τους και να αναφέρουν αυτή την κατανάλωση. Μερικές φορές μπορεί επίσης να εμφανιστούν σοβαρές μορφές με νευρολογικές επιπλοκές και μητρική ή εμβρυϊκή βλάβη σε έγκυες γυναίκες. Οι έγκυες γυναίκες καθώς και τα άτομα με ανοσοκαταστολή και οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτά τα συμπτώματα. Η λιστερίωση είναι μια ασθένεια που μπορεί να είναι σοβαρή και έχει περίοδο επώασης έως και οκτώ εβδομάδες.

Nα σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο σημειώθηκαν πολλά κρούσματα λιστερίωσης σε Ευρωπαϊκές χώρες και τόσο το ECDC όσο και η EFSA εξέδωσαν ανακοίνωση  για το θέμα.  Συνολικά στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC, έως τις 22 Απριλίου 2024, είχαν αναφερθεί 17 κρούσματα στη Δανία, ένα στη Γερμανία και δύο στην Ιταλία. Από τις 20 περιπτώσεις λιστερίωσης, πέντε έχουν πεθάνει, υποδηλώνοντας υψηλή σοβαρότητα της λοίμωξης, ιδιαίτερα μεταξύ ηλικιωμένων με υποκείμενες χρόνιες παθήσεις. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες από συνεντεύξεις περιστατικών, μικροβιολογική ανάλυση και ανάλυση ιχνηλασιμότητας, το συμπέρασμα είναι ότι τα προϊόντα καπνιστού σολομού σε φέτες είναι οι πιθανές πηγές μόλυνσης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο