Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
38.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλείται μπύρα λόγω κινδύνου έκρηξης και τραυματισμών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλείται μπύρα λόγω κινδύνου έκρηξης και τραυματισμών
spot_img

Γιατί οι αρχές της Βρετανίας συνιστούν στους καταναλωτές να μην επιστρέψουν τις μπύρες στα σημεία πώλησης παρόλο που η εταιρεία το προτείνει.

Η εταιρεία Brew York ανακαλεί τη μπύρα Juice Forsyth καθώς υπήρξαν αναφορές ότι μερικά κουτιά φουσκώνουν λόγω υπερβολικής ενανθράκωσης και σε κάποιες περιπτώσεις το κουτί «έσκασε». Η μπύρα πωλείται σε όλη την Βρετανία και την ανακοίνωση ανάκλησης προώθησε και η Αρχή Ασφάλειας της χώρας, FSA. Ανάλογη περίπτωση είχε συμβεί επίσης στη Βρετανία το 2022 όπου τα σουπερμάρκετ Lidl είχαν ανακαλέσει κουτιά μπύρας Stewart Brewing IPA, λόγω κινδύνου έκρηξης, ενώ και η Βρετανική ζυθοποιία Vocation Brewery ανακάλεσε μπύρες σε κουτί  Lower Altitude 330 ml, λόγω κινδύνου έκρηξης.

Τα κουτιά και τα μπουκάλια μπύρας, μπορεί να εκραγούν και να εκτοξεύσουν αιχμηρά θραύσματα κασσίτερου ή γυαλιού λόγω υπερβολικής ενανθράκωσης. Η υπερβολική ενανθράκωση συμβαίνει όταν, μέσα στη συσκευασία λαμβάνει χώρα μία δευτερογενής ζύμωση, εξαιτίας του χαμηλού ABV και της υπερβολικής ζέστης, που δημιουργεί πρόσθετο  CO2, το οποίο μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό αφρό με κίνδυνο να σκάσει το κουτί και να κινδυνεύσει ο καταναλωτής.

Μια άλλη πιθανή αιτία της υπέρβασης της ενανθράκωσης της μπύρας μπορεί να είναι η λανθασμένη προετοιμασία της μπύρας. Εάν μια μπύρα εμφιαλωθεί πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ζύμωσης, το διοξείδιο του άνθρακα που προκύπτει έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει αρκετή πίεση για να αναγκάσει το δοχείο να εκραγεί. Η υπερβολική ενανθράκωση της μπύρας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπερβολική περιεκτικότητα σε αλκοόλ καθιστώντας το προϊόν μη ασφαλές για κατανάλωση. Και η προσθήκη υπερβολικής ζάχαρης στη μπύρα μπορεί να οδηγήσει σε ενανθράκωση πάνω από το όριο κινδύνου.

Λεπτομέρειες προιόντος

όνομα: Brew York Juice Forsyth
Μέγεθος πακέτου440 ml 
Κωδικός παρτίδαςGyle 1036
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν23 Ιουλίου 2024 

Η  εταιρεία ζήτησε από τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει τις παραπάνω παρτίδες της μπύρας να  μην τις ανοίξουν και να τις επιστρέψουν στα σημεία πώλησης. Μέχρι τότε να τις διατηρήσουν στο ψυγείο. Αν θέλουν να τις πετάξουν προτείνεται να βυθιστούν σε νερό όπως στο νιπτήρα, να ανοιχτεί το δαχτυλίδι αντίθετα από το πρόσωπο του καταναλωτή μέσα στο νερό μέχρι να εκτονωθεί και στη συνέχεια να απορριφθεί.

Ωστόσο η  FSA διαφωνεί με την επιστροφή του προϊόντος και προτείνει άμεση απόρριψη και όπως τονίζει: «Υπάρχει κίνδυνος να εκραγούν τα δοχεία που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Εάν έχετε αγοράσει το παραπάνω προϊόν, μην το πιείτε γιατί μπορεί να εκραγεί η κονσέρβα. Επικοινωνήστε με την Brew York μέσω store@brewyork.co.uk για επιστροφή χρημάτων και αντικατάσταση. Αποφύγετε τον περιττό χειρισμό του προϊόντος και μην το επιστρέψετε στο κατάστημα, αντίθετα, πετάξτε το προϊόν με ασφάλεια».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πως η εξασφάλιση της ασφάλειας τροφίμων συμβάλει στη πρόληψη της ζημίας και των νομικών κινδύνων ενός εμπορικού σήματος

Η πρόβλεψη περιστατικών ασφάλειας τροφίμων διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των ηγετών της βιομηχανίας τροφίμων.

Νέο εύρημα για τα εμφιαλωμένα νερά: Η μεταφορά και το κούνημα αυξάνουν βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς!

Πειραματική μελέτη αποκαλύπτει ότι η ανάδευση των εμφιαλωμένων νερών αυξάνει το μικροβιακό φορτίο.

Κολομβία: Πόσο απέδωσε ο φόρος στα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα;

Η Κολομβία κατέχει την παγκόσμια πρωτιά στην επιβολή φόρου στα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα