ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝέο περιστατικό με επικίνδυνη μπύρα - Κίνδυνος έκρηξης

Νέο περιστατικό με επικίνδυνη μπύρα – Κίνδυνος έκρηξης

2 λεπτά ανάγνωσης

Αυξάνονται οι περιπτώσεις ανακλήσεων μπύρας σε κουτί λόγω διόγκωσης και πιθανής έκρηξης

Τα σουπερμάρκετ Lidl στη Βρετανία ανακαλούν μπύρα για λόγους ασφαλείας όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Πρόκειται για την μπύρα Stewart Brewing IPA με κωδικούς παρτίδας L1, L2, L3 και L4. Σύμφωνα με την ειδοποίηση ανάκλησης η πιθανή υπερπίεση των κουτιών μπορεί να προκαλέσει διόγκωση και πιθανή ρήξη λόγω υπερβολικής ενανθράκωσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό.

- Advertisement -

Η Lidl ενημέρωσε τους Βρετανούς πως οποιοσδήποτε έχει αγοράσει το προϊόν θα πρέπει να επισκεφτεί το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ για πλήρη επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή. Άλλοι κωδικοί παρτίδας ή προϊόντα Stewart Brewing δεν επηρεάζονται από αυτήν την ανάκληση, αναφέρει η Liverpool Echo.

Επίσης συμβουλεύει όποιους έχουν αγοράσει την συγκεκριμένη μπύρα να μην την ανοίξουν αλλά να την κρυώσουν καλά κατόπιν να την τοποθετήσουν σε μια πλαστική σακούλα και να την μεταφέρουν με προσοχή στο κατάστημα για επιστροφή με ή χωρίς απόδειξη.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα και η Βρετανική ζυθοποιία Vocation Brewery ανακάλεσε μπύρες σε κουτί  Lower Altitude 330 ml που πωλούνται σε πολυσυσκευασίες 4 συσκευασιών μέσω των καταστημάτων Tesco, λόγω κινδύνου έκρηξης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση μέσα στη συσκευασία λαμβάνει χώρα μία δευτερογενής ζύμωση, εξαιτίας του χαμηλού ABV και της υπερβολικής ζέστης, που δημιουργεί πρόσθετο  CO2, το οποίο μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό αφρό με κίνδυνο να σκάσει το κουτί και να κινδυνεύσει ο καταναλωτής.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

TFA σε ψωμί, νερό, κρασί και τρόφιμα: Σε επιφυλακή η Ευρώπη για τον νέο αναδυόμενο χημικό κίνδυνο στην τροφική αλυσίδα

Η αυξανόμενη παρουσία TFA και τα νέα τοξικολογικά δεδομένα κινητοποιούν τις ευρωπαϊκές αρχές ασφάλειας τροφίμων.

Το γιαούρτι χωρίς λακτόζη αδυνατίζει; Και γιατί η Μαίρη λέει στον Τάσο να φάει το παπιόν του;

Στο νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη» λύνεται επιτέλους η απορία για τα γιαούρτια χωρίς λακτόζη.

ΕΦΕΤ: Αλλαγές στους ελέγχους νερού σε επιχειρήσεις τροφίμων και εστίαση – Ποια έγγραφα θα ζητούν οι επιθεωρητές

Φάκελος νερού, εργαστηριακές αναλύσεις, δεξαμενές, φίλτρα και παγομηχανές – Οι επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΦΕΤ και τι πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις.