ΑρχικήΝέαΜ. Βρετανία: Πρόστιμο 8,7 εκατ. ευρώ στην Tesco για πώληση ληγμένων προϊόντων!

Μ. Βρετανία: Πρόστιμο 8,7 εκατ. ευρώ στην Tesco για πώληση ληγμένων προϊόντων!

cibum team

Ιστορικό πρόστιμο 7,5 εκατομμυρίων Λιρών (8,7 εκατ. ευρώ) επιβλήθηκε στην  Tesco για την πώληση δεκάδων ληγμένων προϊόντων μεταξύ των οποίων, μουχλιασμένα σταφύλια, παιδικά γεύματα με πεπερασμένη ημερομηνία λήξης και ληγμένο χοιρινό.  Η Tesco είναι  βρετανική πολυεθνική εταιρεία παντοπωλείων και γενικής λιανικής πώλησης εμπορευμάτων και η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο.

Οι επιθεωρητές βρήκαν δεκάδες προϊόντα με ημερομηνία λήξης πολύ πριν τους ελέγχους, σε τρία καταστήματα στο Μπέρμιγχαμ και σε πολλές σειρές προϊόντων, όπως παιδικά γεύματα, φέτες χοιρινού κρέατος, μικροπράγματα Cadbury, γλυκά Ginsters και σούπα που θα έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί από το ράφι 17 ημέρες νωρίτερα.

- Advertisement -

Η Tesco δήλωσε  ότι τα περιστατικά είναι μεμονωμένα και πως πρόκειται περί ανθρώπινου λάθους του προσωπικού των καταστημάτων, ενώ υποστήριξε ότι τα προϊόντα ήταν ασφαλή και καθόλου επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών. Παρόλα αυτά παραδέχθηκε 22 περιπτώσεις προϊόντων που δεν ήταν συμβατά με τους κανονισμούς για την ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων.

Οι αιτιάσεις του γιγαντιαίας αλυσίδας super market δεν εισακούστηκαν και το Πρωτοδικείο του Μπέρμιγχαμ επέβαλε πρόστιμο 7.560.000 £ και διέταξε να καταβάλει 95.500 £ στα δικαστικά έξοδα, καθώς και επιπλέον χρέωση 170 £.

- Advertisement -

Οι έλεγχοι έγιναν μετά από καταγγελία πελάτη της Tesco ο οποίος αγόρασε έτοιμο γεύμα ζυμαρικών στο Tesco Express στο Linden Road, Bournville που είχε λήξει από τον Ιούνιο του 2015!

Αξιωματούχοι περιβαλλοντικής υγείας σάρωσαν τα καταστήματα Tesco και βρήκαν δεκάδες  ληγμένα προϊόντα.

- Advertisement -

Εκτός από το πρόστιμο «μαμούθ» η Tesco πρέπει να επανεκπαιδεύσει το προσωπικό και να διασφαλίσει ότι δεν πωλούνται πλέον ληγμένα τρόφιμα. Σύμφωνα με τις αρχές οι παρατυπίες ίσως είναι αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού, κάτι που η μεγάλη αλυσίδα πρέπει να διορθώσει.

Πηγή: the World News

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Αυγά ή γιαούρτι για πρωινό; Τι λέει η επιστήμη για το ποιο χορταίνει περισσότερο και γιατί

Και τα δύο αποδίδουν εξαιρετικά σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά με διαφορετικούς μηχανισμούς

Μάρκετινγκ τροφίμων και ChatGPT: Η νέα μάχη των brands για θέση στις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης – Τι έκανε η Unilever

Η άνοδος των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αναζητούν συνταγές και προϊόντα, οδηγώντας τις βιομηχανίες τροφίμων σε νέες στρατηγικές ψηφιακής προβολής

Η Μαίρη συστήνεται: Η κομμώτρια που ερωτεύτηκε έναν επιστήμονα και μπήκε στον κόσμο της ασφάλειας τροφίμων

Η αυθόρμητη κομμώτρια από τη Γλυφάδα παίρνει το μικρόφωνο, αποκαλύπτει ένα επικό love story που ξεκίνησε από ένα μανικιούρ και υπόσχεται να βάλει σε τάξη τις επιστημονικές εμμονές του Τάσου