Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το είδαμε και αυτό! Έρευνα βρίσκει τη γεύση που ταιριάζει σε κάθε emoji

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΤο είδαμε και αυτό! Έρευνα βρίσκει τη γεύση που ταιριάζει σε κάθε emoji
spot_img

Σύνδεση emojis με τις πέντε βασικές γεύσεις (γλυκό, αλμυρό, ξινό, πικρό και umami).

Η αυξανόμενη επικράτηση της επικοινωνίας μέσω υπολογιστή έχει δημιουργήσει ένα εικονόγραμμα γνωστό ως emojis, το οποίο προσφέρει ένα διαισθητικό και άτυπο μέσο απάντησης και στάσης. Το πλεονέκτημα της χρήσης emoji ως μέσου επικοινωνίας, έγκειται στην εξοικείωση των καταναλωτών με την έκφραση των συναισθημάτων τους, μέσω αυτών των συμβόλων. Πρόσφατα, τα emojis έχουν επίσης εφαρμοστεί σε πεδία έρευνας καταναλωτών για την αξιολόγηση της συναισθηματικής τους κατάστασης.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Food Quality and Preference, εξερεύνησε πώς τα emojis αντιστοιχούν στις βασικές γεύσεις, εστιάζοντας στην αντίληψη των καταναλωτών για τη γεύση umami μέσω των emoji των τροφίμων, με στόχο  να δημιουργήσει έναν κώδικα επικοινωνίας για τις βασικές γεύσεις (γλυκές, αλμυρές, πικρές, ξινές και umami) χρησιμοποιώντας emoji. 

Πραγματοποιήθηκε μια διαδικτυακή έρευνα στην οποία συμμετείχαν 285 εθελοντές. Το ερωτηματολόγιο αποτελούνταν από 42 ερωτήσεις, με 41 να στοχεύουν στη συσχέτιση των emojis με τις πέντε βασικές γεύσεις. και ένα επικεντρώθηκε στη συσχέτιση των emojis τροφίμων με τη γεύση umami.

Τα αποτελέσματα τόνισαν μια εγγενή σύνδεση μεταξύ ορισμένων emoji και βασικών γεύσεων. Οι πικρές και οι ξινές γεύσεις συνδέονταν κυρίως με τα emoji που μεταφέρουν αρνητικά συναισθήματα, ενώ οι γλυκές και οι αλμυρές γεύσεις συνδέονταν με θετικά emoji. Επιπλέον, η γεύση umami χαρακτηριζόταν από emoji που εκφράζουν έννοιες για κάτι απίστευτο, συναρπαστικό, ή εντυπωσιακό. Οι ερωτηθέντες συσχέτισαν κυρίως τα ακόλουθα emoji τροφίμων με τη γεύση umami: τυρί, στιγμιαία noodles, μπέικον, ποπ κορν, πίτσα, σούσι και κόκκινο κρέας.

Αυτή η έρευνα εμβάθυνε στη σύνδεση μεταξύ της γευστικής αντίληψης και της συναισθηματικής έκφρασης μέσω emojis, δείχνοντας πώς τα ψηφιακά αυτά σύμβολα αποτυπώνουν αποτελεσματικά τις ανθρώπινες γευστικές εκφράσεις. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν μια σαφή συσχέτιση μεταξύ βασικών γεύσεων και συγκεκριμένων emoji, υπογραμμίζοντας την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τρόφιμα πλούσια σε γεύση umami και υποδεικνύουν τη δυνατότητα χρήσης μη λεκτικής, ψηφιακής και απλοποιημένης επικοινωνίας για χρήση στην αισθητηριακή ανάλυση που σχετίζεται με την αντίληψη των βασικών γεύσεων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο