ΑρχικήΝέαΜε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο δημοφιλής σεφ Jamie Oliver

Με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο δημοφιλής σεφ Jamie Oliver

1 λεπτά ανάγνωσης

Τον κέρασε κρασί “Γοργόνα” που παράγεται από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, ως ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της πόλης, διεθνώς βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον διάσημο σεφ Jamie Oliver, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη για τα γυρίσματα εκπομπής.

- Advertisement -

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε με τον Jamie Oliver για τη νέα δυναμική που διαμορφώνει η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας.

Του πρόσφερε δύο φιάλες «Γοργόνα», του κρασιού δηλαδή που παράγεται από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου. Ο Βρετανός σεφ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και για τα σχέδια που του παρουσίασε ο κ. Ζέρβας σχετικά με την οργάνωση για πρώτη φορά δημοπρασίας των κρασιών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

- Advertisement -

Για τη δυναμική πορεία της Θεσσαλονίκης στον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού μίλησε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σουβλάκι με «απ’ όλα»: Πόσο ασφαλείς είναι γύρος, ντομάτες και κρεμμύδια – Τι πρέπει να προσέχουν σουβλατζίδικα και καταναλωτές – Του Ν. Γδοντέλη

Ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της βελγικής FASFC αναδεικνύουν τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης στο σουβλάκι

Κολλαγόνο σε σκόνη: Πώς επηρεάζει τον μεταβολισμό; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Τι υπόσχονται, τι αποδεικνύει η επιστήμη και τι παραμένει αναπάντητο

ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου και Αλλατίνη: Το ΣΕΕ ενεργοποιεί το Άρθρο 10 για την υπόθεση που ξεκίνησε από καταγγελίες καταναλωτών

Νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση των ΠΤΙ ΜΠΕΡ, καθώς το ΣΕΕ δημοσιοποιεί ζήτημα μη εφαρμογής των αποφάσεων που είχαν ζητήσει αλλαγές στις συσκευασίες των προϊόντων