Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μεγάλη Βρετανία: Ιστοί αράχνης και λίπος να στάζει από τα φίλτρα της κουζίνας εντόπισε επιθεώρηση σε takeaway εστιατόριο

ΑρχικήΝέαΜεγάλη Βρετανία: Ιστοί αράχνης και λίπος να στάζει από τα φίλτρα της κουζίνας εντόπισε επιθεώρηση σε takeaway εστιατόριο
spot_img

Ένα εστιατόριο takeaway στο Leeds της Μεγάλης Βρετανίας ήταν τόσο βρώμικο που ο επιθεωρητής αιτήθηκε άμεσα βαθύ καθαρισμό από τους ιδιοκτήτες του.

Το Khyber Balti House είναι εστιατόριο με takeaway φαγητό, το οποίο βρίσκεται στο Leeds της Μεγάλης Βρετανίας. Σε μια επιθεώρηση υγιεινής νωρίτερα φέτος βαθμολογήθηκε με ένα αστέρι για την υγιεινή των τροφίμων του.

Ο επιθεωρητής ανακάλυψε υπολείμματα φαγητού στο πάτωμα της κουζίνας, ιστούς αράχνης σε μέρη που υπήρχε φαγητό, βρώμικους «μουχλιασμένους» τοίχους, καθώς και πολλά σημεία, με τα οποία τα χέρια του προσωπικού έρχονταν σε επαφή.

Ακάλυπτο ωμό κοτόπουλο βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο ψυγείο, αποθηκευμένο δίπλα σε έτοιμες προς κατανάλωση σάλτσες, γεγονός που ενέχει σοβαρό κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν14 περιοχές που χρειάζονταν βαθύ καθαρισμό, σύμφωνα με έντονη σύσταση του επιθεωρητή. Βρήκαν επίσης τα φίλτρα του θόλου της κουζίνας να «στάζουν λίπος» και παλιά αποξηραμένη ζύμη στη μηχανή ζύμης που χρειαζόταν άμεσο καθάρισμα.

Ο νυν διευθυντής του καταστήματος, Adam Khan, σχολίασε στην ιστοσελίδα Leeds Live  ότι έμεινε έκπληκτος όταν μπήκε για πρώτη φορά στο κατάστημα εκείνη την ημέρα. Είπε, επίσης, ότι οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν αφοσιωθεί στην άμεση αναμόρφωση του καταστήματος, τόσο στην εμφάνιση όσο και από πλευράς ασφάλειας τροφίμων.

Η βαθμολογία υγιεινής τροφίμων με ένα αστέρι είναι η δεύτερη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία που υπάρχει.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα