Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μεγάλη Βρετανία: Σε επιφυλακή μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, λόγω έλλειψης αυγών

ΑρχικήΝέαΜεγάλη Βρετανία: Σε επιφυλακή μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, λόγω έλλειψης αυγών
spot_img

Η έλλειψη αυγών οφείλεται στο μεγάλο ξέσπασμα γρίπης των πτηνών στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι βρετανικές αλυσίδες σουπερμάρκετ συμπεριλαμβανομένων των Tesco και Sainsbury’s, σχετικά με την έλλειψη αυγών που έχει εξαπλωθεί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επιχειρήσεις, μάλιστα, προειδοποιούν και τους πελάτες τους για αυτές τις ελλείψεις, τοποθετώντας ταμπέλες στα καταστήματά τους σχετικά με το “χαμηλό απόθεμα αυγών”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο In Cumbria, oι ελλείψεις πιστεύεται ότι σχετίζονται- τουλάχιστον εν μέρει- με το πρόσφατο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο που έχει αντιμετωπίσει ως τώρα. Περισσότερα από 200 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε εμπορικές εγκαταστάσεις, σε μικρές εκμεταλλεύσεις και σε πτηνά συντροφιάς από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι όλοι πρέπει να κρατούν τα πουλιά τους μέσα ανεξάρτητα το είδος των πουλιών ή τον συνολικό αριθμό τους για να αποφευχθεί η μετάδοση. Καλούνται επίσης να ακολουθούν όλα τα μέτρα βιοασφάλειας που επιτάσσει η Ζώνη Πρόληψης της Γρίπης των Πτηνών (AIPZ), για να προστατεύσουν το κοπάδι τους και να αποτρέψουν τον κίνδυνο μελλοντικών κρουσμάτων.

Τα μέτρα της Ζώνης Πρόληψης περιλαμβάνουν τον καθαρισμό και την απολύμανση των υποδημάτων και των ρούχων πριν και μετά την επαφή με πτηνά, τη μείωση της μετακίνησης των ανθρώπων στους χώρους και τη σωστή αποθήκευση των κλινοσκεπασμάτων ώστε να μην μολυνθούν από άγρια ​​πτηνά.

Τα νέα μέτρα εισάγονται μετά την επιβεβαίωση της νόσου σε περισσότερες από 90 εγκαταστάσεις, ενώ έχει εντοπιστεί σε περισσότερα από 200 νεκρά άγρια ​​πτηνά από τις αρχές Οκτωβρίου.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο, συμβουλεύει ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τον ιό είναι πολύ χαμηλός. Ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων συνιστά ότι η γρίπη των πτηνών ενέχει πολύ χαμηλό κίνδυνο για την ασφάλεια των τροφίμων για τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει επίσης αμετάβλητη.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης σχετικά με την επιβίωση του SARS-COV-2 σε τρόφιμα

Γιατί ο ιός επιβιώνει σε ζαμπόν και τυρί τσένταρ και όχι σε μήλα ελιές και σφολιάτες.

Διοξείδιο του τιτανίου: Η ΕΕ και ο ΕΦΕΤ ξεκαθάρισαν στο cibum τι ισχύει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

Τι έχουν να πουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα σύγχυση που επέφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναιρέσει την κατάταξη του διοξειδίου του τιτανίου ως καρκινογόνου ουσίας;

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα