Τετάρτη, 9 Απριλίου, 2025
9.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Mεθούσε… κατά λάθος!

ΑρχικήΝέαMεθούσε... κατά λάθος!
spot_img

Άνδρας μπέρδευε το λικέρ με σιρόπι καφέ, με αποτέλεσμα να μεθάει εν αγνοία του!

Ο Adam Zayden, ένας influencer από το Λονδίνο, έκανε κάτι που σίγουρα δεν έχει συμβεί σε πολύ κόσμο: μέθυσε, επειδή μπέρδευε το αλκοόλ με τον καφέ.

- Advertisement -

Απευθυνόμενος στους ακολούθους του στο TikTok, ο Adam ανέφερε πως επί δύο μέρες έπινε τον πρωινό του καφέ που στην πραγματικότητα περιείχε 3 σφηνάκια περιεκτικότητας 20% σε αλκοόλ, νομίζοντας πως επρόκειτο για σιρόπι καφέ.  

Αν αναρωτιέστε, το μπέρδεμα αφορά το λικέρ Tia Maria, ένα σκούρο καφέ λικέρ Τζαμαϊκανής προέλευσης που πλέον παρασκευάζεται στην Ιταλία. Τα κύρια συστατικά του είναι κόκκοι καφέ, ρούμι Τζαμάικας, βανίλια και ζάχαρη, αναμεμειγμένα με 20% αλκοόλ. 

Το Tia Maria μπορεί να καταναλωθεί σκέτο με πάγο, αλλά χρησιμοποιείται επίσης συχνά ως συστατικό για κοκτέιλ ή για την παρασκευή αλκοολούχων ροφημάτων με καφέ, καθώς και διάφορους άλλους τρόπους.

Όσον αφορά στο πώς ακριβώς κατέληξε να μπερδεύεται, ο Adam εξήγησε ότι πρόσφατα αγόρασε μια μηχανή εσπρέσο στο σπίτι του. Πάντα χρησιμοποιούσε διάφορα σιρόπια καφέ, αλλά είχαν τελειώσει, οπότε αποφάσισε να αυτοσχεδιάσει. Δεν συνειδητοποίησε παρά αργότερα πως το παρασκεύασμα περιείχε αλκοόλ μέσα, καθώς αρχικά πρόσεξε μόνο το “Tia Maria cold brew coffee liqueur.” χωρίς να προσέξει το ποσοστό αλκοόλ!

“Τις τελευταίες δύο μέρες ξυπνούσα πίνοντας 2-3 δόσεις από αυτό με 20% αλκοόλ. Κυριολεκτικά νόμιζα ότι απλά ο καφές ήταν πολύ δυνατός. Νόμιζα ότι ένιωθα περίεργα!”.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χοιρινό σουβλάκι-κοντοσούβλι: Επιστημονική γνωμοδότηση για τον μέγιστο χρόνο παραμονής σε θερμοκρασία δωματίου μετά το ψήσιμο

Πόσο χρόνο μπορεί να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου το χοιρινό σουβλάκι και το χοιρινό κοντοσούβλι από άποψη ασφάλειας τροφίμων

Γιατί ο ΕΦΕΤ δεν δίνει τα στοιχεία των εταιρειών τροφίμων που πουλάνε μη ασφαλή τρόφιμα;

"Η δημόσια υγεία δεν είναι παίξε γέλασε - Οι τεράστιες υπαρκτές ευθύνες του ανύπαρκτου ΕΦΕΤ για το "επτασφράγιστο μυστικό" των επωνυμιών των εταιρειών, που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία..."

Ελλάδα: Κατασχέθηκαν 11 τόνοι σάπιου και ακατάλληλου κρέατος από αποθήκες και ελληνικά εστιατόρια (Δείτε Φωτογραφίες)

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κρέατος που έχει κατασχεθεί συνολικά μέχρι τώρα σε ολόκληρη τη χώρα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα