Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μια κουταλιά φυστικοβούτυρο δίνει τόση χαρά, όσο 30 δευτερόλεπτα μιας ρομαντικής αγκαλιάς!

ΑρχικήΝέαΜια κουταλιά φυστικοβούτυρο δίνει τόση χαρά, όσο 30 δευτερόλεπτα μιας ρομαντικής αγκαλιάς!
spot_img

Σύμφωνα με έρευνα, ένα κουταλάκι φυστικοβούτυρο οδηγεί σε έκκριση σεροτονίνης ίση με αυτή του προσφέρει η αγκαλιά των ερωτευμένων.

Διανύουμε μια πολύ καταθλιπτική εποχή, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουμε να διαχειριστούμε πολλά προβλήματα. Ως αποτέλεσμα αυτού, η λίμπιντο και η ανάγκη για ρομαντισμό μειώνεται μεταξύ των ζευγαριών και μαζί της μειώνονται και οι απολαύσεις που κάνουν την καθημερινότητά τους πιο ευχάριστη. Οπότε υπό αυτές τις συνθήκες, είναι σημαντικότερο από ποτέ να διερευνηθεί τι είναι αυτό που θα (επανα)φέρει την ευτυχία στους ανθρώπους του σήμερα.

Μια μελέτη σε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας αποκαλύπτει ποιες συνήθειες τους κάνουν ευτυχισμένους. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την ψυχολόγο Emma Kenny σε συνεργασία με τη Meridian, μια μάρκα βουτύρου ξηρών καρπών χωρίς φοινικέλαιο.

Βασικό εύρημα της μελέτης ήταν πως το φυστικοβούτυρο, και πιο συγκεκριμένα μόλις ένα κουταλάκι από αυτό, παρέχει την ίδια έκκριση σεροτονίνης με 30 δευτερόλεπτα μιας ρομαντικής αγκαλιάς με τον σύντροφό τους. Αυτό εξηγείται από την περιεκτικότητα του αλείμματος σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της ουσίας στο σώμα.

Αυτομάτως αυτό σημαίνει πως μια μερίδα φυστκοβούτυρο 15 γραμμαρίων ημερησίως θα μπορούσε να προσφέρει μια άμεση ανανέωση της διάθεσης. Φυσικά, αν συνδυαστούν το φυστικοβούτυρο με την αγκαλιά, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικά!

Η μελέτη του Meridian αποκάλυψε επίσης τι κάνει τους Βρετανούς πιο ευτυχισμένους. Στην κορυφή της λίστας τους βρίσκεται ο χρόνος με την οικογένεια και τους φίλους (73%). Άλλες αγαπημένες ασχολίες για μια επιτυχία σεροτονίνης είναι η παρακολούθηση τηλεόρασης/ταινιών (59%), τα σνακ (54%), η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου (37%) και η επαφή με παλιούς φίλους (32%).

Η μελέτη έδειξε, επίσης, ότι ακόμη και ο τρόπος που τρώνε οι άνθρωποι το φαγητό τους μπορεί να επηρεάσει το πόσο χαρούμενοι νιώθουν.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα