Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένα από τα στελέχη E. coli που απομονώθηκαν σε τυρί στην Αίγυπτο το 2018 ήταν το ίδιο με αυτό που προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση σε 1.800 μαθητές στην Ιαπωνία το 2021

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΈνα από τα στελέχη E. coli που απομονώθηκαν σε τυρί στην Αίγυπτο το 2018 ήταν το ίδιο με αυτό που προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση σε 1.800 μαθητές στην Ιαπωνία το 2021
spot_img

Το παθογόνο βακτήριο E. coli επικρατεί σε πάνω από το 25% των δημοφιλών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην Αίγυπτο.

Κανείς δεν πρέπει να φοβάται την τροφική δηλητηρίαση κάθε φορά που τρώει ή πίνει, αλλά η πραγματικότητα, ακόμη και στον 21ο αιώνα, είναι ότι οι κίνδυνοι παραμένουν. Ερευνητική ομάδα Αιγύπτου-Ιαπωνίας υπό την ηγεσία του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα διαπίστωσε ότι το E. coli επικρατεί σε πάνω από το 25% των δημοφιλών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην Αίγυπτο.

- Advertisement -

Από τα 210 δείγματα νωπού γάλακτος, τυριού και γιαουρτιού, το 26,2% ήταν θετικό για E. coli , με το υψηλότερο να είναι το ωμό βουβαλίσιο γάλα με ποσοστό 68% και το χαμηλότερο με 7,5% το rayeb, ένα είδος γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση. Η προτίμηση για νωπό γάλα αντί για παστεριωμένο γάλα και οι ποικίλες συνθήκες υγιεινής σε μικρά γαλακτοκομεία και αγορές θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτά τα αποτελέσματα. Ωστόσο, η τροφική δηλητηρίαση επηρεάζει κάθε χώρα, ακόμη και εκείνες που θεωρούνται εξαιρετικά υγιεινές όπως η Ιαπωνία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα από τα στελέχη E. coli που απομόνωσαν από τα δείγματα που συλλέχθηκαν το 2018 στην Αίγυπτο είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με το E. coli που προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση στην κεντρική Νομαρχία Toyama της Ιαπωνίας το 2021. Κατά τη διάρκεια αυτής της υπόθεσης, το μολυσμένο γάλα επηρέασε περισσότερα από 1.800 παιδιά σε 25 σχολεία.

«Το E. coli που ανακαλύφθηκε σε αυτή τη μελέτη έχει προσελκύσει την προσοχή ως ένα νέο παθογόνο E. coli που δεν εμπίπτει σε καμία υπάρχουσα κατηγορία», εξήγησε ο καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής Shinji Yamasaki, ο αντίστοιχος συγγραφέας που είναι επίσης ηγετική φυσιογνωμία στο Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο της Οσάκα για τις λοιμώδεις νόσους. «Στο μέλλον, καθώς η αποσαφήνιση των ιδιοτήτων αυτού του παθογόνου εξελίσσεται περαιτέρω, ελπίζουμε η έρευνά μας να οδηγήσει στην καθιέρωση αποτελεσματικών μεθόδων θεραπείας και πρόληψης».

Τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Dairy Journal μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ .

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει

Η “γλίτσα” της μπάμιας στο μικροσκόπιο της επιστήμης – Επιστήμονες ανακαλύπτουν απρόσμενες ιδιότητες

Ερευνητές ανέπτυξαν φυσικές μεθόδους απομάκρυνσης μικροπλαστικών από υδάτινα περιβάλλοντα

Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ: Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις ανακοίνωσε ο FDA

Τέλος στις προειδοποιήσεις για ελέγχους σε φαρμακοβιομηχανίες και μονάδες παραγωγής τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα