Το κρέας διατίθεται από την αλυσίδα Τροφίμων METRO
Ένα σφάλμα του υπολογιστή του παρασκευαστή που… άλλαξε την ημερομηνία συσκευασίας κατά 3 μήνες, είναι η αιτία της μεγάλης ανάκλησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία και αφορά μοσχαρίσιο κρέας που διατίθεται στον Χονδρέμπορο Τροφίμων και Εξοπλισμού METRO FRANCE.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι είναι τα «αντιθρεπτικά συστατικά» των φρούτων και των λαχανικών και γιατί κατηγορούνται ότι μπλοκάρουν τον οργανισμό;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αυτό είναι το ψάρι με τα αυγά που επιταχύνουν τον μεταβολισμό, χαρίζουν κοφτερό μυαλό και νικούν τη γήρανση

Πρόκειται για το TENDE SLICE PAD 4, μοσχαρίσιο κρέας συσκευασμένο σε κενό αέρος που πωλείται σε συσκευασίες των 2 ή 3 τεμαχίων Το κρέας πωλήθηκε από τα ψυγεία του διανομέα μεταξύ 12/02/2025 και 14/02/2025, στα υποκαταστήματα που βρίσκονται σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης οι καταναλωτές πρέπει να απορρίψουν το προϊόν ή να το επιστρέψουν στο σημείο πώλησης για επιστροφή χρημάτων.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Παράτυπα σχεδόν το ένα στα δύο ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια – Κατασχέσεις και τσουχτερά πρόστιμα
Τι θα πάθω αν καταναλώσω ληγμένο κρέας;
Η κατανάλωση ληγμένου κρέατος έχει συνέπειες που μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες γαστρεντερικές ενοχλήσεις μέχρι σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Εξαρτάται από το πόσο καιρό έχει λήξει, πώς έχει αποθηκευτεί, και αν έχει αλλοιωθεί.
Πιθανοί κίνδυνοι:
- Ήπια συμπτώματα: Ναυτία, εμετός, διάρροια, κοιλιακός πόνος.
- Τροφική δηλητηρίαση: Αν το κρέας έχει βακτήρια όπως Salmonella, E. coli, Listeria ή Clostridium perfringens, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα, όπως πυρετό, αφυδάτωση και έντονες κράμπες.
- Δηλητηρίαση από αλλαντίαση: Αν το κρέας είχε αναερόβια βακτήρια, μπορεί να εμφανιστούν νευρολογικά συμπτώματα όπως διπλωπία, αδυναμία και παράλυση.
- Σήψη (σε ακραίες περιπτώσεις): Αν υπάρχει σοβαρή μόλυνση και το ανοσοποιητικό είναι αδύναμο.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλείται ψωμί μετά από καταγγελία καταναλωτή
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αναμονή 10 ωρών για μία σοκολάτα Dubai
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Έτσι θα σταματήσετε τη μαύρη μούχλα στο πλυντήριό σας
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.