Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μοσχαρίσιο κρέας: Λάθος στον υπολογιστή μετέφερε την ημερομηνία λήξης κατά 3(!) μήνες 

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜοσχαρίσιο κρέας: Λάθος στον υπολογιστή μετέφερε την ημερομηνία λήξης κατά 3(!) μήνες 
spot_img

Το κρέας διατίθεται από την αλυσίδα Τροφίμων METRO

Ένα σφάλμα του υπολογιστή του παρασκευαστή που… άλλαξε την ημερομηνία συσκευασίας κατά 3 μήνες, είναι η αιτία της μεγάλης ανάκλησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία και αφορά μοσχαρίσιο κρέας που διατίθεται στον Χονδρέμπορο Τροφίμων και Εξοπλισμού METRO FRANCE.

- Advertisement -

Πρόκειται για το TENDE SLICE PAD 4, μοσχαρίσιο κρέας συσκευασμένο σε κενό αέρος που πωλείται σε συσκευασίες των 2 ή 3 τεμαχίων Το κρέας πωλήθηκε από τα ψυγεία του διανομέα μεταξύ 12/02/2025 και 14/02/2025, στα υποκαταστήματα που βρίσκονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης οι καταναλωτές πρέπει να απορρίψουν το προϊόν ή να το επιστρέψουν στο σημείο πώλησης για επιστροφή χρημάτων.

Τι θα πάθω αν καταναλώσω ληγμένο κρέας;

Η κατανάλωση ληγμένου κρέατος έχει συνέπειες που μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες γαστρεντερικές ενοχλήσεις μέχρι σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Εξαρτάται από το πόσο καιρό έχει λήξει, πώς έχει αποθηκευτεί, και αν έχει αλλοιωθεί.

Πιθανοί κίνδυνοι:

  1. Ήπια συμπτώματα: Ναυτία, εμετός, διάρροια, κοιλιακός πόνος.
  2. Τροφική δηλητηρίαση: Αν το κρέας έχει βακτήρια όπως Salmonella, E. coli, Listeria ή Clostridium perfringens, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα, όπως πυρετό, αφυδάτωση και έντονες κράμπες.
  3. Δηλητηρίαση από αλλαντίαση: Αν το κρέας είχε αναερόβια βακτήρια, μπορεί να εμφανιστούν νευρολογικά συμπτώματα όπως διπλωπία, αδυναμία και παράλυση.
  4. Σήψη (σε ακραίες περιπτώσεις): Αν υπάρχει σοβαρή μόλυνση και το ανοσοποιητικό είναι αδύναμο.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα