Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το 50% των γαντιών σε γραμμές παραγωγής μολυσμένα με επικίνδυνα βακτήρια και χημικά – 5ετής μελέτη της Eagle Protect

ΑρχικήΝέαΤο 50% των γαντιών σε γραμμές παραγωγής μολυσμένα με επικίνδυνα βακτήρια και χημικά - 5ετής μελέτη της Eagle Protect
spot_img

Τα γάντια μπορεί να είναι μολυσμένα με χημικές τοξίνες και μικροβιακά παθογόνα, όπως Aspergillus, Listeria, E. coli, Salmonella, ακόμη και ανιχνεύσιμα επίπεδα PFAS.

Οι ανακλήσεις τροφίμων είναι σημαντικές για την προστασία των καταναλωτών, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι κοστίζουν στη βιομηχανία τροφίμων και μπορεί να είναι ακόμα και καταστροφικές για μια επιχείρηση. Αλλά η εταιρεία προμήθειας γαντιών μιας χρήσης, Eagle Protect, στις ΗΠΑ θεωρεί πως τα γάντια – και πιο συγκεκριμένα τα σωστά γάντια- είναι η απάντηση στην ασφάλεια τροφίμων.

Η Eagle Protect σε δήλωση που παρέχει το Food Safety News θεωρεί πως οι πιστοποιημένοι χειριστές βιολογικών τροφίμων, μεταποιητές και παραγωγοί θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αποπιστοποίηση και ανακλήσεις τροφίμων, εάν δεν δώσουν προσοχή στα γάντια που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι.

Και λέμε προσοχή, γιατί τα γάντια μπορεί να είναι μολυσμένα με χημικές τοξίνες και μικροβιακά παθογόνα, όπως Aspergillus, Listeria, E. coli, Salmonella, ακόμη και ανιχνεύσιμα επίπεδα PFAS.

Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της η Eagle Protect δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας 5ετούς μελέτης για τον κίνδυνο μόλυνσης από γάντια, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν γάντια από 26 εταιρείες (καινούρια και μεταχειρισμένα) και διαπιστώθηκε πως στο 50% περίπου των γαντιών βρέθηκαν Listeria και E Coli, μυκητοκτόνα, φυτοφάρμακα και υποκαπνιστικά, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις.

Η εταιρεία μάλιστα έχει λάβει τα δικά της μέτρα για να συμβάλλει στην αποτροπή τέτοιων ανεπιθύμητων συμβάντων, με μια δική της σειρά από γάντια νιτριλίου, τα οποία συμμορφώνονται με τις οδηγίες και τους κανονισμούς του Εθνικού Οργανικού Προγράμματος (NOP) του USDA.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα