Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νάξος: Ξεκινά την λειτουργία του το νέο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

ΑρχικήΝέαΝάξος: Ξεκινά την λειτουργία του το νέο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
spot_img

Ιστορική ημέρα για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου όσο και για την κτηνοτροφία του νησιού.

«Ιστορική» χαρακτηρίστηκε η ημέρα που ξεκίνησε την δοκιμαστική του λειτουργία, το ολοκαίνουργιο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. στην περιοχή του Γλινάδου Νάξου, τόσο για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου όσο και για την κτηνοτροφία του νησιού.

- Advertisement -

Ωστόσο, σε περίπου 45 μέρες θα αρχίσει πλέον κανονικά η τυροκόμηση των εκλεκτών και ποιοτικών τυριών της Ένωσης, με «ναυαρχίδα» της παραγωγής, όπως πάντοτε, την πεντανόστιμη και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Η επένδυση του νέου Τυροκομείου, ενός έργου πολύτιμου για την Ε.Α.Σ., τον Ναξιώτη Παραγωγό και την οικονομία της Νάξου, υλοποιήθηκε με αξιοποίηση επιδότησης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Tesco Food Technology.

Την έναρξη της λειτουργίας των νέων χώρων του Τυροκομείου σήμαναν ο πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης, ο Α’ αντιπρόεδρος, Σταμάτης Σέργης, ο Β’ αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Βαλέρης, ο γραμματέας, Νικηφόρος Χωριανόπουλος και ο ταμίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Ιάκωβος Ζαχαράτος, μαζί με τους διευθυντές της εταιρείας.

Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και υπεύθυνος για την διαμόρφωση του Τυροκομείου, Γιάννης Πολίτης, καθώς και ο πρόεδρος, Θάνος Θεοδωράτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής Πωλήσεων της Tesco Food Technology, Θανάσης Πεζούλας, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα