Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέες κομποστοποιήσιμες κάψουλες με βάση το χαρτί από τη Nespresso

ΑρχικήΝέαΝέες κομποστοποιήσιμες κάψουλες με βάση το χαρτί από τη Nespresso
spot_img

Έρχονται οι νέες οικιακές κομποστοποιήσιμες κάψουλες της Nespresso, για τις οποίες χρειάστηκαν 3 χρόνια έρευνας μέχρι να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το Climate Collaborative , κατά μέσο όρο, οι συσκευασίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στον κύκλο ζωής ενός προϊόντος διατροφής και αποτελούν μια σημαντική πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 

Κατά προσέγγιση, καθημερινά καταναλώνονται 2 δις κούπες καφέ, γεγονός που συνιστά πως εκατομμύρια συσκευασίες καφέ σπαταλώνται για να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες. Ως εκ τούτου η βιωσιμότητα των συσκευασιών στη βιομηχανία καφέ μπορεί να είναι καθοριστική για τον αγώνα της προστασίας του περιβάλλοντος και της μείωσης των εκπομπών.

Η Nespresso αποφασίζει να κάνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, με βιώσιμες αλλαγές στη συσκευασία του καφέ της. Πρόκειται για μια νέα σειρά οικιακών κομποστοποιήσιμων καψουλών με βάση το χαρτί, ικανοποιώντας την καταναλωτική ζήτηση για πιο οικολογικές κάψουλες.

Σύμφωνα με το New Food Magazine, η δημιουργία των καψουλών χρειάστηκε τρία χρόνια έρευνας και ανάπτυξης και η Nespresso ισχυρίζεται ότι δεν επηρεάζουν καθόλου αρνητικά τη γεύση.

Η Nespresso δήλωσε, επίσης, ότι αρκετές πτυχές της κάψουλας ενσωματώνουν ορισμένα αρκετά καινοτόμα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης βιοπολυμερούς στο εσωτερικό της κάψουλας που προστατεύει τον καφέ από την αλλοίωση μέσω της οξείδωσης.

Επιπλέον, η εταιρεία καφέ με έδρα την Ελβετία δημιούργησε τέσσερα νέα μείγματα, συμπεριλαμβανομένου ενός βιολογικού καφέ, που προέρχεται από το Πρόγραμμα Nespresso AAA Sustainable Quality. Η Nespresso είπε ότι η νέα σειρά θα κυκλοφορήσει πιλοτικά στη Γαλλία και την Ελβετία με το σύστημα Nespresso Original, αλλά υπάρχουν σχέδια να κυκλοφορήσει σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες εντός ενός έτους, αναφέρει το New Food Magazine.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα