Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
25 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο σήμα πιστοποίησης “Κρητικές Γεύσεις” (Cretan Taste) σε ξενοδοχεία

ΑρχικήΝέαΝέο σήμα πιστοποίησης "Κρητικές Γεύσεις" (Cretan Taste) σε ξενοδοχεία
spot_img

cibum team

Tο νέο σήμα πιστοποίησης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, “Κρητικές Γεύσεις” (Cretan Taste) που προωθείται στο μπουφέ τουριστικών μονάδων, ξενοδοχείων και αγροτουριστικών καταλυμάτων, παρουσιάσθηκε στα μέλη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ρεθύμνης «ΑΡΚΑΔΙ» από την αντιπεριφεριάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

   Οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων του νομού Ρεθύμνου, μέσω της ομοσπονδίας τους, έχουν υιοθετήσει την πρωτοβουλία του “πρωινού καλαθιού” το οποίο θα απαρτίζεται εξ ολοκλήρου από προϊόντα κρητικής προέλευσης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να γευτούν κρητικές γεύσεις, από το πρωινό τους μέσα στα καταλύματα. H παρουσία των πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων σε ποιοτικά σημεία γαστρονομικού ενδιαφέροντος, είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής και την κα Λιονή, «…κοινός στόχος μιας ολιστικής προσπάθειας, που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια στην Κρήτη, και σήμερα τα αποτελέσματα είναι αξιολογήσιμα με ολοένα περισσότερους αποδέκτες και χρήστες σε ένα περιβάλλον που αναπτύσσει δομές στήριξης του γαστρονομικού τουρισμού γύρω από την φημισμένη κρητική διατροφή και του κρητικού διατροφικού προτύπου, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τα τοπικά προϊόντα με επίκεντρο την χρήση του ελαιολάδου». Συνάδει μάλιστα, όπως τονίστηκε, απόλυτα με τους στόχους και τους σκοπούς της Περιφέρειας και της Αγροδιατροφικής, που ήδη προωθεί τα κρητικά πιστοποιημένα προϊόντα με το σήμα “Κρήτη” σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπακάλικα και πρόσφατα σε φούρνους, καφέ και μαγαζιά take away.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα