Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέος Ευρωπαϊκός κανονισμός τροποποιεί τις κατηγορίες των αλκοολούχων ποτών και τη χρήση πρόσθετων

ΑρχικήΝομοθεσίαΝέος Ευρωπαϊκός κανονισμός τροποποιεί τις κατηγορίες των αλκοολούχων ποτών και τη χρήση πρόσθετων
spot_img

 Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2024/374 της Επιτροπής της 24ης Ιανουαρίου 2024.

Η ΕΕ με τον νέο κανονισμό (ΕΕ) 2024/374 της 24ης Ιανουαρίου 2024, τροποποιεί το παράρτημα II του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1333/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τον τίτλο των κατηγοριών τροφίμων για ποτά με αλκοόλη και τη χρήση διαφόρων προσθέτων σε ορισμένα ποτά με αλκοόλη.

Το 2022 η Πολωνία υπέβαλε αίτηση για την επικαιροποίηση του ενωσιακού καταλόγου προσθέτων τροφίμων, προκειμένου, ιδίως, να ληφθεί υπόψη ο νέος ορισμός ορισμένων ποτών με αλκοόλη, για τα ποτά που λαμβάνονται με ζύμωση. Τα ποτά με αλκοόλη που καλύπτονται από τον πολωνικό νόμο για τα ποτά που λαμβάνονται με ζύμωση δεν καλύπτονται από τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεδομένου ότι δεν εμπίπτουν σε καμία από τις κατηγορίες αμπελοοινικών προϊόντων που απαριθμούνται στο παράρτημα VII μέρος II του εν λόγω κανονισμού.

Μετά την αίτηση της Πολωνίας η ΕΕ προχώρησε σε αλλαγές του σχετικού κανονισμού μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η αλλαγή του όρου «αλκοολούχο ποτό» σε «ποτό με αλκοόλη» και ο όρος «κατ’ όγκο αλκοολικός τίτλος», θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντί του όρου «αλκοόλη». Επίσης αλλάζουν κατηγορία τα ποτά με αλκοόλ που περιέχουν λιγότερο από 15% αλκοόλη.

Ο κανονισμός αρχίζει να ισχύει την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο