Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nestle: Λανσάρει δοκιμαστικά, vegan υποκατάστατα αυγά και γαρίδες

ΑρχικήΝέαNestle: Λανσάρει δοκιμαστικά, vegan υποκατάστατα αυγά και γαρίδες
spot_img

cibum team

Η Nestle προσφέρει φυτικές εναλλακτικές λύσεις για αυγά και γαρίδες, επεκτείνοντας το μενού της στην αναπτυσσόμενη αγορά vegan, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο Ελβετικός γίγαντας, ιδιοκτήτης των πάντων, από τη σοκολάτα μέχρι τον καφέ και τις μάρκες παιδικών τροφών, αναδιοργανώνει εδώ και αρκετά χρόνια τις δραστηριότητές του για να επικεντρωθεί περισσότερο στην υγεία και την ευεξία και έχει κάνει μεταξύ άλλων ένα σημαντικό άνοιγμα στα χορτοφαγικά και vegan προϊόντα.

- Advertisement -

Τα πιο πρόσφατα προϊόντα που λανσάρει, είναι το “vEGGie” και το “Vrimp”.

Το υποκατάστατο αυγού vEGGie, παρασκευάζεται από πρωτεΐνη σόγιας και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Το προϊόν “μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ομελέτα, όπως ακριβώς τα πραγματικά αυγά, για φριτάτα, για  τηγανίτες ή ακόμα και ως συστατικό για κέικ ή μπισκότα”.

Το “Vrimp” παρασκευάζεται από ανάμειξη φυκιών, μπιζελιών και ρίζας konjac και “έχει την αυθεντική υφή και γεύση από ζουμερές γαρίδες”, σύμφωνα με τη Nestle.

Τα δύο προϊόντα θα κυκλοφορήσουν σε ένα λανσάρισμα “δοκιμής και μάθησης” όπως αναφέρει το  Free Malaysia Today, σε περιορισμένο αριθμό καταστημάτων στην Ελβετία και τη Γερμανία.

Η αγορά υποκατάστατων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων ανέρχεται σε 12,11 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με σχετική μελέτη της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο. Η αγορά θα μπορούσε να εκτιναχθεί στα 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ ΗΠΑ μέχρι το 2050, σύμφωνα με τις προβλέψεις της τράπεζας.

Περισσότερες από 600 εταιρείες, από start-ups μέχρι τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων, αναπτύσσουν πλέον τέτοια εναλλακτικά τρόφιμα, λέει η Credit Suisse.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο