ΑρχικήΝέαΝίκη της Unilever σε μήνυση για τον τερματισμό των πωλήσεων παγωτών Ben&Jerry's...

Νίκη της Unilever σε μήνυση για τον τερματισμό των πωλήσεων παγωτών Ben&Jerry’s σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

3 λεπτά ανάγνωσης

Η Ben & Jerry’s είχε σταματήσει την πώληση παγωτού σε ορισμένα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη.

Απορρίφθηκε μήνυση κατά της Unilever Plc νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η οποία υποστήριζε πως ο γίγαντας τροφίμων παραπλάνησε Αμερικανούς επενδυτές με το να μην τους αποκαλύψει την απόφαση της θυγατρικής της, Ben & Jerry’s, να σταματήσει την πώληση παγωτού στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη.

- Advertisement -

Η Ben & Jerry’s τα τελευταία 3 έτη δείχνει ένα πιο κοινωνικά ευαισθητοποιημένο πρόσωπο, λαμβάνοντας ενεργά θέση σε φλέγοντα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο δημοσίευμα, η γνωστή μάρκα παγωτού, με αφορμή την επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ στις 4 Ιουλίου έκανε ένα tweet ευαισθητοποίησης και μνήμης της γενοκτονίας των Ινδιάνων, παραπέμποντας σε έναν εξωτερικό σύνδεσμο σχετικά με την επιστροφή του όρους Rushmore στη φυλή Lakota.

Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2021 είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει να πουλά παγωτά σε ορισμένες περιοχές του Ισραήλ, ως ένδειξη συμπαράστασης στην καταπιεσμένη Παλαιστίνη, μιας και τα εν λόγω εδάφη είναι κατεχόμενα. Ένα χρόνο αργότερα, το 2022, η Unilever πούλησε το ενδιαφέρον της στις επιχειρήσεις της Ben & Jerry στο Ισραήλ.

- Advertisement -

Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν έχει αντιμετωπιστεί με καλό μάτι από όλους, καθώς τον Ιούνιο του 2022, ένα συνταξιοδοτικό ταμείο του Μίσιγκαν (ταμείο που χρηματοδοτεί τις συντάξεις των εργαζομένων) που κατείχε σημαντικό αριθμό μετοχών, μήνυσε την Unilever, ζητώντας αποζημίωση για πτώση των μετοχών της Unilever μετά την ανακοίνωση ότι θα σταματούσε την πώληση παγωτών Ben & Jerry’s στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη και τμήματα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Το συνταξιοδοτικό ταμείο είχε ζητήσει αποζημίωση για όσους κατείχαν μετοχές της Unilever στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2021, μιας και η ανακοίνωσε προκάλεσε πτώση των μετοχών , καθώς πολλές εταιρείες επανεξέτασαν τη σχέση τους με τον κολοσσό. Επιπλέον, ως αντεπίθεση πολλοί Ισραηλινοί “έπαιξαν το χαρτί” του αντισημιτισμού, ισχυρισμός που αργότερα διαψεύστηκε και καταρρίφθηκε.

- Advertisement -

Εκ μέρους του δικαστηρίου στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Lorna Schofield, αποφάσισε την Τρίτη ότι η Unilever δεν ήταν υποχρεωμένη να αποκαλύψει το μποϊκοτάζ, όταν το συμβούλιο της Ben & Jerry είχε πάρει την απόφαση ήδη από το 2020, επειδή η Unilever ήταν αυτή που είχε τον απόλυτο έλεγχο για το αν θα το εφαρμόσει, αναφέρει ο ιστότοπος The New Arab. Ως εκ τούτου, η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει την υπεράσπιση απέναντι στις θέσεις της, κερδίζοντας απέναντι στους μετόχους της.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική

Λούπινο σε αλεύρι, ψωμί και καφέ: Η ΕΕ ζητά εντατική παρακολούθηση αλκαλοειδών που συνδέονται με δηλητηριάσεις

Νέα ευρωπαϊκή σύσταση για το λούπινο μετά τις ανησυχίες για τοξικά αλκαλοειδή και περιστατικά δηλητηρίασης

Μακαρόνια με κιμά από… σκουλήκια: Έξαλλος το Τάσος στο νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη»

Οι ευρωπαϊκές μελέτες για τρόφιμα με έντομα φέρνουν ένταση στο σπίτι του Τάσου και της Μαίρης, όταν η συζήτηση φτάνει στα μακαρόνια με αλεσμένα σκουλήκια και στο αλεύρι από γρύλους