cibum team
Ένα νηστίσιμο γεύμα ετοίμασαν μαζί με κρατούμενους του καταστήματος κράτησης «Κρήτη 1», στα Χανιά, μάγειρες του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων. Την πρωτοβουλία για την παρασκευή του γεύματος είχε ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης, Γιώργος Κονταξάκης, σε συνεργασία με τον διευθυντή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου, Γιώργο Μπαουράκη.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαουράκη, «η συγκεκριμένη δράση δίνει μια ιδιαίτερη νότα για τους κρατουμένους, καθώς τους δίνει την δυνατότητα να “ανακαλύψουν” την κρητική διατροφή».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης Γιώργος Κονταξάκης, αναφερόμενος στην συγκεκριμένη δράση, την απέδωσε στις προσπάθειες που καταβάλει η Πολιτεία για την συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, ενώ όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «η προσφορά του προσωπικού του ΜΑΙΧ αποτελεί πράξη ευαισθησίας».
Η κοινωνική λειτουργός του καταστήματος κράτησης, Αδαμαντία Καστρινάκη, τόνισε ότι η πρωτοβουλία του ΜΑΙΧ είναι σημαντική καθώς μέσα από αυτήν δίνεται η ευκαιρία στους απασχολούμενους στα μαγειρεία της φυλακής να παρασκευάσουν φαγητά που διαφέρουν από το σύνηθες μενού της φυλακής.
Το γεύμα περιείχε ζυμαρικά και ρεβίθια με δεντρολίβανο και τομάτα και σύμφωνα με τον σεφ Γιάννη Αποστολάκη, ήταν προσαρμοσμένο στη νηστήσιμη περίοδο και παρασκευάστηκε με βάση τους κανόνες της κρητικής διατροφής και γαστρονομίας. Πηγή: ΑΠΕ
Δείτε: Προς 1,7 δις. ευρώ πωλείται η Ελληνική Chipita
Δείτε: Οδηγίες για τις αγορές των τροφίμων του Πάσχα
Δείτε: Και όμως…. Τα χάπια δεν είναι ούτε vegan ούτε νηστίσιμα!
Δείτε: Βαμμένα κόκκινα αυγά: πόσο ασφαλή είναι;
Δείτε: Εστίαση: Διαδημοτική μετακίνηση και χωρίς sms μέχρι τις 23:00 από 3 Μαΐου
Δείτε: Γαλακτοκομικός κλάδος: ντόμινο εξελίξεων
Δείτε: Πάνω από 10€ το κιλό ο οβελίας Λόγω εποχικών ελλείψεων