ΑρχικήΝέαΕστίαση: Διαδημοτική μετακίνηση και χωρίς sms μέχρι τις 23:00 από 3 Μαΐου

Εστίαση: Διαδημοτική μετακίνηση και χωρίς sms μέχρι τις 23:00 από 3 Μαΐου

cibum team

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ANT1 δήλωσε ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away. «…Ο γενικός κανόνας, πρόσθεσε, είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους».

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα».

- Advertisement -

Σε ότι αφορά τους γάμους και τις δεξιώσεις, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι μετά τις 15 Μαΐου θα υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο για όσα θα ισχύουν, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κορονοϊό».

Για την εστίαση συγκεκριμένα ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι υπάρχει το πρόγραμμα για την επανεκκίνησή της, με την χορήγηση κεφαλαίων κίνησης, η πλατφόρμα για το οποίο θα ανοίξει έως τις 10 Μαΐου και η εκταμίευση θα είναι άμεση, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα μέτρα με την αναστολή συμβάσεων και την έκπτωση ενοικίων.

- Advertisement -

 «Οι καταναλωτές ήταν προσεκτικοί τις προηγούμενες ημέρες και χθες Κυριακή των Βαΐων, διότι όλοι έχουμε καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και η αγορά πρέπει να μείνει ανοιχτή», είπε στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τονίζοντας ότι τα self test είναι στην διάθεση επιχειρήσεων και εργαζόμενων, ενώ παράλληλα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις πιο παραγωγικές ηλικίες.

Σε ότι αφορά την επιβάρυνση των επιχειρηματιών όχι μόνο για τα δικά τους self test αλλά και για ένα από τα δύο self test την εβδομάδα που υποχρεούνται να κάνουν οι υπάλληλοι τους, ο γενικός γραμματέας είπε ότι «το άνοιγμα της επιχείρησης παράγει υπεραξία και επομένως θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να αναλάβουν ένα κόστος της υποχρέωσης που έχουν και απέναντι στους πελάτες τους και απέναντι στο προσωπικό για ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων».

- Advertisement -

Πηγή: ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική

Λούπινο σε αλεύρι, ψωμί και καφέ: Η ΕΕ ζητά εντατική παρακολούθηση αλκαλοειδών που συνδέονται με δηλητηριάσεις

Νέα ευρωπαϊκή σύσταση για το λούπινο μετά τις ανησυχίες για τοξικά αλκαλοειδή και περιστατικά δηλητηρίασης

Μακαρόνια με κιμά από… σκουλήκια: Έξαλλος το Τάσος στο νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη»

Οι ευρωπαϊκές μελέτες για τρόφιμα με έντομα φέρνουν ένταση στο σπίτι του Τάσου και της Μαίρης, όταν η συζήτηση φτάνει στα μακαρόνια με αλεσμένα σκουλήκια και στο αλεύρι από γρύλους