Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ερωτήματα αναφορικά με την λειτουργία της εστίασης θέτουν τα μέλη της “Πρωτοβουλία Estiasi Greece”

ΑρχικήΝέαΕρωτήματα αναφορικά με την λειτουργία της εστίασης θέτουν τα μέλη της "Πρωτοβουλία Estiasi Greece"
spot_img

cibum team


Τρία ζητήματα λειτουργίας της εστίασης με αφορμή την επανέναρξη της δραστηριότητας στις 3 Μαΐου, διατυπώνουν τα μέλη της «Πρωτοβουλία Estiasi Greece»  σε ανακοίνωση τους.

Ειδικότερα, αναφορικά με την αδειοδότηση κοινόχρηστων χώρων σημειώνεται από την Πρωτοβουλία, ότι επιβάλλεται νομοθετική παρέμβαση από το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεννόηση με τους δήμους, προκειμένου να δοθεί παράταση στις άδειες του 2020 μέχρι τέλος Μαΐου, ώστε να υπάρξει εύλογο διάστημα έκδοσης των αδειών του 2021.

 Αναφορικά με την εξαίρεση των ΚΑΔ 56.30.10.04 για την επαναλειτουργία σε εξωτερικούς χώρους  τονίζεται στην ανακοίνωση,  ότι η  εξαίρεση αυτή «εγείρει ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούν με βάση τις άδειες τους και όχι τους ΚΑΔ, οι οποίοι επελέγησαν για τυπικούς φορολογικούς λόγους. Έτσι, θα έχουμε σε γειτονικά καταστήματα σερβίρισμα ποτών σε όσους έχουν ΚΑΔ 56.10 και απαγόρευση σε όσους έχουν ΚΑΔ 56.30».

Τέλος ζητούν διευκρινίσεις αναφορικά με  τους ημιυπαίθριους καθώς και παράταση ωραρίου  έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα