Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
28.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο FDA εγκρίνει εργαστηριακό χοιρινό λίπος για ανθρώπινη κατανάλωση

ΑρχικήΝέαΟ FDA εγκρίνει εργαστηριακό χοιρινό λίπος για ανθρώπινη κατανάλωση
spot_img

Ανοίγει ο δρόμος για νέα τρόφιμα από καλλιεργημένα ζωικά κύτταρα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε στις 7 Μαρτίου 2025 ότι δεν έχει ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια ενός νέου προϊόντος τροφίμων που παρασκευάζεται από εργαστηριακά χοιρινά λιποκύτταρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαδικασία παραγωγής του προϊόντος πληροί τα πρότυπα ασφάλειας και καθιστά το εργαστηριακό χοιρινό λίπος εξίσου ασφαλές με τα συμβατικά τρόφιμα.

- Advertisement -

Το προϊόν αναπτύσσεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας κύτταρα κοιλιακού λίπους από οικόσιτους χοίρους Yorkshire, και αποτελεί το τρίτο τρόφιμο από καλλιεργημένα ζωικά κύτταρα που εγκρίνεται από τον FDA, μετά το πρώτο αντίστοιχο προϊόν από κύτταρα κοτόπουλου το 2022.

Πριν από την κυκλοφορία στην αγορά, το προϊόν πέρασε από διεξοδική αξιολόγηση, η οποία περιελάμβανε ελέγχους παραγωγής, ανάλυση κυτταρικών σειρών και εισροών, καθώς και επιθεώρηση των εγκαταστάσεων όπου καλλιεργούνται τα κύτταρα. Ο FDA σχεδιάζει να συνεχίσει τις επιθεωρήσεις και κατά τη διάρκεια της εμπορικής παραγωγής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), σύμφωνα με τη συμφωνία κοινής εποπτείας των τροφίμων που προέρχονται από καλλιεργημένα ζωικά κύτταρα.

Η διαδικασία διαβούλευσης του FDA επιτρέπει στις εταιρείες ανάπτυξης αυτών των τροφίμων να συνεργάζονται με τον Οργανισμό, ώστε να διασφαλίζεται η συμμόρφωση με τον ομοσπονδιακό νόμο για τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα καλλυντικά.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα