Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο FDA ολοκληρώνει την αξιολόγηση της ασφάλειας του ανθεκτικού στην ξηρασία HB4 σίτου

ΑρχικήΝέαΟ FDA ολοκληρώνει την αξιολόγηση της ασφάλειας του ανθεκτικού στην ξηρασία HB4 σίτου
spot_img

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ολοκλήρωσε την αξιολόγησή της για το πατενταρισμένο σιτάρι HB4 της Bioceres Crop Solutions Corp.

Η εταιρεία Bioceres, πάροχος λύσεων παραγωγικότητας των καλλιεργειών, αποκάλυψε ότι μετά την εξέταση όλων των πληροφοριών ασφάλειας και των κανονιστικών πληροφοριών που υποβλήθηκαν, ο FDA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια του HB4 Wheat και ότι δεν εγείρει ζητήματα που θα απαιτούσαν αναθεώρηση πριν από την αγορά ή έγκριση από τον FDA.

«Η ολοκλήρωση αυτού του εθελοντικού προγράμματος διαβούλευσης είναι ένα βασικό βήμα προς την εμπορική ενεργοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο αναμένει έγκριση από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA)», δηλώνει στο Food Safety Africa εκπρόσωπος της Bioceres.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού, με μέσο όρο 15 εκατομμύρια εκτάρια που φυτεύονται κάθε χρόνο, και ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας, κατέχοντας μια βασική θέση στο παγκόσμιο εμπόριο σιταριού.

Η απόφαση του FDA έρχεται ως συνέχεια των πρόσφατων εγκρίσεων από τη Βραζιλία, την Κολομβία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές.

Το HB4 Wheat είναι εμπορικά εγκεκριμένο για παραγωγή και κατανάλωση στην Αργεντινή, όπου πέντε ποικιλίες έχουν εκτελωνιστεί για εγγραφή κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο. Η Αργεντινή χορήγησε αυτή την έγκριση τον Οκτώβριο του 2020, καθιστώντας την την πρώτη χώρα που το έκανε.

Η εταιρεία, ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία ανοχής στην ξηρασία HB4 έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τις αποδόσεις σιταριού κατά μέσο όρο 20% σε συνθήκες περιορισμένου νερού, μια βασική προσαρμογή που ευνοεί τα συστήματα διπλής καλλιέργειας, όπου η διαχείριση του νερού είναι όλο και πιο κρίσιμη.

Το HB4 Wheat που είναι ανθεκτικό στην ξηρασία είναι μια πατενταρισμένη τεχνολογία σπόρων που αναπτύχθηκε από την Trigall Genetics, την κοινοπραξία της Bioceres με την Florimond Desprez, έναν παγκόσμιο ηγέτη στη γενετική του σιταριού.

Εκτός από τον μετριασμό των απωλειών παραγωγής κατά τη διάρκεια των συνθηκών ξηρασίας, το HB4 διευκολύνει επίσης τη διπλή καλλιέργεια, η οποία εναλλάσσει εποχιακά τη σόγια και το σιτάρι, ένα φιλικό προς το περιβάλλον γεωργικό σύστημα που διαφορετικά περιορίζεται από τη διαθεσιμότητα νερού.

Όταν συνδυάζεται με αναγεννητικές πρακτικές του εδάφους, όπως η γεωργία χωρίς άροση, ένα σύστημα καλλιέργειας μεριδίου που καθίσταται δυνατό από τους σπόρους HB4 δεσμεύει περισσότερο άνθρακα από τις συμβατικές πρακτικές καλλιέργειας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα