Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο τουρισμός ευεξίας και ο γαστρονομικός τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης της υφυπουργού Τουρισμού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΟ τουρισμός ευεξίας και ο γαστρονομικός τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης της υφυπουργού Τουρισμού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης
spot_img

Τα δύο είδη τουρισμού αποτέλεσαν βασικό μέρος της συζήτησης της υφυπουργού Τουρισμού, Έλενας Ράπτη, και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο τουρισμός ευεξίας και ο γαστρονομικός τουρισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρίας Καραγιάννη.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό ευεξίας, αναφορά έγινε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την ανάπτυξή του μέσα από την αναγνώριση του ιαματικού φυσικού πόρου των Λουτρών Θέρμης από το Υπουργείο Τουρισμού. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας υπογράψει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Θέρμης, προχωρά σε ενέργειες για τη λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των Λουτρών.

Στο πλαίσιο, άλλωστε, της ενίσχυσης του προφίλ της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικού προορισμού, μετά και τη διάκρισή της ως μέλους του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO, εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες διασύνδεσης και εμπλουτισμού των υφιστάμενων γαστρονομικών εμπειριών και ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση βραβευμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων σεφ ως brand ambassadors για την προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας του προορισμού.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την προβολή των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων εντός του αστικού ιστού καθώς και η προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από τα καλλιτεχνικά και θεματικά φεστιβάλ. Σημειώνεται ότι ο Δήμος διεκδικεί δύο ευρωπαϊκές διακρίσεις που θα ενισχύσουν την εικόνα της πόλης παγκόσμια και συγκεκριμένα τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024 και εκείνον την Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2024.

AΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα